Perjantai, 24.5.2019 
Tuukka, Touko
Maakunta

Joensuu täyttää 170 vuotta - Polkka tarjoaa täytekakkua ja muita herkkuja

  • Arttu Koistinen
  • Jarno Pääkkönen
Kuvituskuva Kuvituskuva
Joensuun kaupunki täyttää 170 vuotta torstaina 29. marraskuuta, ja tiedotteensa mukaan Pohjois-Karjalan tukipalvelut on vahvasti sitä mieltä, että juhlapäivänä pitää vähän herkutella.

Polkan ateriapalvelut tarjoaa merkkipäivänä täytekakkua Joensuun alueella toimivien hoivan yksiköiden ja kotipalvelun asiakkailleen. Täytekakkua nautitaan lounaan yhteydessä, tiedotteessa kerrotaan.

Päiväkodeissa ja kouluissa maistellaan puolestaan Valion Joensuun tehtaan valmistamia juustoja omenalohkojen, mandariinin ja hapankorpun kera.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Kouluissa on lisäksi tarjolla broilerisalaattia aurajuustokastikkeella. Päivän ruokalistalla on bataattikeittoa ja paikallista luomueväsvuokaa.

Myös hoivan ravintoloissa lounastavalle henkilökunnalle tarjoillaan jälkiruoaksi täytekakkua. Päiväkodeissa ja kouluissa henkilökunnalle on tarjolla samat herkut kuin lapsille ja nuorille.

Joensuun kaupungin ja Siun soten sopimusyksiköihin ateriat valmistava Polkka on tänä vuonna lisännyt lähiruoan käyttöä. Polkan mukaan toisena tavoitteena on lisätä oppilaiden tuoresalaatin kulutusta.

Tiedotteen mukaan koulujen ruokalistalle on lisätty salaattibuffetteja, jolloin oppilas voi itse valita salaattinsa sisällön.

- Broilerisalaatti ei ole tällä kertaa buffetissa vaan valmiiksi sekoitettuna salaattina, mutta haluamme näin tarjota jälleen yhden erilaisen salaattielämyksen, palvelupäällikkö Pirjo Mäkinen kertoo Joensuun 170-vuotissynttäreillä tarjottavasta uutuudesta.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa