Torstai, 23.5.2019 
Lyydia, Lyyli
Maakunta

Joulukassikeräys vähävaraisten hyväksi alkaa maanantaina - viime vuonna keräys tuotti 313 joulukassia

  • Arttu Koistinen
  • Yrjö Nevalainen
Joensuun, Rantakylän, Pyhäselän ja Vaara-Karjalan evankelisluterilaisten seurakuntien diakoniatyö järjestää tänäkin vuonna Joulukassikeräyksen.

Vähävaraisten hyväksi järjestettävä keräys alkaa maanantaina 26. marraskuuta ja päättyy perjantaina 14. joulukuuta, Joensuun evankelisluterilainen seurakuntayhtymä tiedottaa.

Tiedotteen mukaan keräykseen voi osallistua kuka tahansa lahjoittamalla seurakuntiin joulukasseja, jotka diakoniatyöntekijät toimittavat avun tarpeessa oleville ennen joulua.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Lahjoitettavien kassien sisältö on seuraava: puuroriisi, perunamuusijauhe, säilykekeitto, säilykelihapullat tai muu sellainen, punajuuri- tai kurkkusäilyke, hedelmäcoktail-säilyke, glögi, kahvi, pipareita, joulusuklaata ja pöytäkynttilä.

- Lisäksi kassiin voi halutessaan sujauttaa teetä, rusinoita, pähkinöitä, kaakaota tai vaikkapa luumu- tai omenamarmeladia. Kassia koottaessa tulee huomioida, että kassit säilytetään huoneenlämmössä. Päiväysten tulee riittää joulun yli, seurakuntayhtymä tiedottaa.

Joulukasseja otetaan vastaan seuraavissa paikoissa:

Joensuun seurakuntakeskuksen Toimentupa (Kirkkokatu 28, kellarikerros), ma-pe klo 9- 15.30

Rantakylän seurakunnantoimisto (Rantakylänkatu 2) ma-pe klo 9-12

Pyhäselän seurakunnantoimisto (Hammaslahdentie 76), ma-pe klo 9-12

Kiihtelysvaaran seurakunnantoimisto (Tohmajärventie 31) ti ja pe klo 9-13

Tuupovaaran seurakunnantoimisto (Koulutie 10) ma ja to klo 9-13

Lisäksi kasseja otetaan vastaan Noljakan kirkolla (Noljakantie 81) ma 3.12, ti 4.12, ma 10.12. ja ti 11.12 klo 14-18.

Tiedotteen mukaan joulukassin lahjoittamisen sijaan keräykseen voi osallistua myös antamalla rahalahjan. Tätä varten seurakuntien diakoniatyö on avannut 7.11.-16.12. väliseksi ajaksi oman keräyksen http://www.kotimaanapu.fi -sivustolle.

Viime vuonna keräys tuotti 313 joulukassia. Keräyksessä olivat mukana tuolloin vain Joensuun, Pyhäselän ja Vaara-Karjalan seurakunnat.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa