Perjantai, 24.5.2019 
Tuukka, Touko
Maakunta

Joensuun tonteille päätettiin myös uudet myyntihinnat

  • Marita Jalkanen
  • Kimmo Kirves
Jos haluaa oman tontin, Multimäessä Joensuun kaupungin tontin neliöhinta on jatkossa noin viisi euroa enemmän kuin nyt. Jos haluaa oman tontin, Multimäessä Joensuun kaupungin tontin neliöhinta on jatkossa noin viisi euroa enemmän kuin nyt.

Joensuun kaupunkirakennelautakunta päätti tiistaina tonttien vuokrahinnoittelun uudistamisen lisäksi myös uusista myyntihinnoista.

Runsaasti esillä olleiden tonttien vuokraperusteiden lisäksi myös tonttien myyntihinnat uusitaan. Vanhimmissa kaupunginosissa korotukset ovat nykytasoon nähden jopa kaksinkertaiset.

Esimerkiksi Niinivaaralla pientalotontin neliöhinta nousee 31 eurosta 60 euroon, Otsolassa 36 eurosta 85 euroon, Kanervalassa ja Linnunlahdella 75 euroon.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Noljakassa tontin neliöhinta nousee vajaasta 27 eurosta 50 euroon neliölle, Mutalassa 31 eurosta 55 euroon neliölle.

Uusissa kaupunginosissa korotus on viitisen euroa tonttineliölle. Hammaslahdessa tontti maksaa jatkossa kolme euroa neliö ja Niittylahdessa 13,44 euroa.

Joensuussa omakotitontti pääsääntöisesti vuokrataan, mutta vuokratontti on ennen uuden myyntihinnoittelun voimaan astumista mahdollista ostaa nykyhinnalla. Omistustonttia koskee kauppahinnan lisäksi varainsiirtovero ja vuosittain kiinteistövero.

Lautakunnan päätöksen on määrä astua voimaan heti lukuun ottamatta vanhojen vuokratonttien myyntiä, jossa uusi hinnoittelu astuu voimaan 1. helmikuuta 2019.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa