Tiistai, 29.9.2020 
Mika, Mikko, Miika
Maakunta

Pohjois-Karjala tukee Joensuun Tallinnan lentoreittiä 150·000 eurolla

  • Karjalainen
  • Jouni Turunen
Joensuu-Tallinna-lentoreittiä ja Pohjois-Karjalaa markkinoidaan muun muassa messuilla, kampanjoilla ja majoitustarjouksilla. Joensuu-Tallinna-lentoreittiä ja Pohjois-Karjalaa markkinoidaan muun muassa messuilla, kampanjoilla ja majoitustarjouksilla.

Maakuntaliitto ja Joensuun kaupunki tukevat yhteensä 150·000 eurolla maaliskuussa avattavaa Tallinnan ja Joensuun välistä lentoreittiä. Rahat käytetään uuden lentoyhteyden markkinointiin. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Joensuun kaupunki antaa epäsuoraa rahallista tukea lentoliikenteen tukemiseen.

 

Kaupunginhallitus päättää maanantaina Joensuun tukitoimista. Maakuntaliiton osuus tuesta on 70·000, Joensuun 40·000 ja kehittämisyhtiö Josekin 40·000 euroa. Josek on kuntien omistama yhtiö.

 

Uutta lentoreittiä ja Pohjois-Karjalaa markkinoidaan muun muassa messuilla, kampanjoilla ja majoitustarjouksilla. Maakuntaliiton mukaan panostukset koituvat siten koko Pohjois-Karjalan ja sen elinkeinoelämän hyväksi. Liitossa on laskettu, että kun uuden lentoreitin kautta saavutetaan esimerkiksi 500 uutta matkailijaa, joista jokainen käyttää maakunnassa rahaa palveluihin 400 euroa, on uusi välitön matkailutulo maakuntaan jo 200·000 euroa. Lentomatkustajien lisääntyminen tukee myös Joensuun lentoaseman kehitystä ja tulevaisuutta.

 

Uuden lentoreitin Tallinnasta Joensuuhun avaa virolainen Estonian Air maaliskuun lopulla. Yhtiö lentää Joensuusta Tallinnaan neljänä päivänä viikossa. Uusi kansainvälinen lentoreitti parantaa Pohjois-Karjalan saavutettavuutta etenkin Baltian maista, Pietarin ja Moskovan alueelta sekä Keski-Euroopasta. Yhteys Tallinnaan avaa myös pohjoiskarjalaisille uudet jatkoyhteydet Eurooppaan.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi