Torstai, 29.10.2020 
Alfred, Urmas
Maakunta

Joensuun kaupunki myönsi 5 000 euron arvoisen Joensuu-palkinnon toimitusjohtaja Ari Monoselle

  • Jani Leinonen
  • Marko Puumalainen
Ari Mononen palkittiin torstaiaamuna kaupungintalolla arvostetulla Joensuu-palkinnolla. Ari Mononen palkittiin torstaiaamuna kaupungintalolla arvostetulla Joensuu-palkinnolla.

Joensuun kaupunki myönsi joka toinen vuosi jaettavan arvostetun Joensuu-palkinnon torstaina toimitusjohtaja Ari Monoselle. Palkinnon perusteluina on Monosen, 51, merkittävä työura sekä hänen taloudellinen ja henkinen sitoutumisensa harrastustoimintaan. Mononen työskentelee Iivari Mononen Oy:n toimitusjohtajana.

Ari Monosella on huomattava määrä liiketoimintaan liittyviä luottamustehtäviä useiden yhtiöiden hallituksen jäsenenä ja puheenjohtajana. Hän toimii muun muassa Pohjois-Karjalan kauppakamarin puheenjohtajana.

Joensuulaisessa urheilussa Mononen vaikuttaa aktiivisesti varsinkin pesäpallossa ja uinnissa. Monosella oli ratkaiseva merkityssiinä, että Joensuu sai uuden pesäpallostadionin. Hän on muutenkin tehnyt pitkän päivätyön Suomen mestaruuden viime syksynä voittaneen Joensuun Mailan tukijana ja taustavaikuttajana.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mononen on toiminut Superpesis Oy:n hallituksen jäsenenä 2004–2006 ja 2009–2011. Suomen Uimaliitossa hän on toiminut hallituksen jäsenenä vuodesta 2016 alkaen ja Joensuun Uimaseura ry:n hallituksen jäsenenä vuodesta 2014 lähtien.

Joensuu-palkinto annetaan ansiokkaasta toiminnasta kaupungin tunnetuksi tekemisessä kansallisella tai kansainvälisellä tasolla tai muusta toiminnasta kaupungin hyväksi. Palkinto jaetaan pääsääntöisesti joka toinen vuosi. Palkinnon suuruus on 5 000 euroa.

Mononen kertoi palkitsemistilaisuudessa lahjoittavansa 5 000 euron palkinnon Pohjois-Karjalan keskussairaalan lastenosastolle.

1d0d9ed404833f3398f9cdc0f896941fXL Ari Mononen pääsi syyskuussa juhlimaan pesäpallon SM-kultaa yhdessä Joensuun Mailan kapteenin Tuomas Jussilan kanssa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi