Perjantai, 24.5.2019 
Tuukka, Touko
Maakunta

Presidentti Niinistö kutsui Linnan juhliin kaksi 100-vuotiasta sotaveteraania Pohjois-Karjalasta - "Mitenkähän sitä linnassa selviää?"

  • Saija Kauhanen
  • Anniriitta Tolvanen
Liperiläinen Tuomas Lappalainen matkustaa Linnan juhliin tyttärensä kanssa. Lappalaista ovat pohdituttaneet linnan monimutkaiset ohjeistukset. - Kai siellä selviää, kun muutkin ovat minua ennen selvinneet. Liperiläinen Tuomas Lappalainen matkustaa Linnan juhliin tyttärensä kanssa. Lappalaista ovat pohdituttaneet linnan monimutkaiset ohjeistukset. - Kai siellä selviää, kun muutkin ovat minua ennen selvinneet.

Satavuotiaat sotaveteraanit Pentti Kinnunen Ilomantsista ja Tuomas Lappalainen Liperin Roukalahdelta on kutsuttu torstaiksi Linnan juhlin. Kinnunen osallistuu juhliin siskontytön pojan Pekka Kuivalaisen kanssa. Kinnunen on jatkosodan veteraaneja ja taistellut esimerkiksi Karjalan kannaksella.

Lappalainen on juhlissa Helsingissä asuvan tyttärensä kanssa. Tytär tulee hakemaan isäänsä Liperistä, josta matkustetaan takaisin pääkaupunkiin. Lappalainen on iloinen kutsusta, mutta hämmästeli vähän etukäteen, miten tulee selviämään linnassa monimutkaisten ohjeiden kanssa.

- Sinne piti oikein etukäteen ilmoittautuakin. Kai sitä selviää juhlista, kun muutkin ovat minua ennen selvinneet, Lappalainen pohti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Uutta pukua ei Lappalaisen ole tarvinnut linnan juhlia varten hankkia, sillä kaapissa on rivi pukuja valmiina.

- Ajoin taksia aikoinaan 42 vuotta ja kävin kaiken maailman kokouksissa. Linnassa olen käynyt kerran, mutta en itsenäisyyspäivänä.

Pentti-Kinnunen-lahtee-LinnaanKarjalainen20181130 Ilomantsilainen sotaveteraani Pentti Kinnunen osallistuu Linnan juhliin yhdessä siskontytön pojan kanssa.

Pohjoiskarjalaisista Linnan juhliin kutsutuista voi vinkata toimitukseen allaolevalla lomakkeella tai sähköpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Jos lomake ei näy laitteellasi, klikkaa tästä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa