Perjantai, 24.5.2019 
Tuukka, Touko
Maakunta

Linnan juhliin pohjoiskarjalaista ympäristö- ja luonto-osaamista mutta myös käsityötaidetta - heidät voit bongata presidentinlinnasta

  • Saija Kauhanen
  • Juha Inkinen
Kehittämisyhtiö Future Missions Oy:n avainhenkilöt Niilo Valkonen ja Samuli Taponen edustavat puolisoidensa kanssa Linnan juhlissa joensuulaista ympäristöosaamista. Kuva kesältä 2018. Kehittämisyhtiö Future Missions Oy:n avainhenkilöt Niilo Valkonen ja Samuli Taponen edustavat puolisoidensa kanssa Linnan juhlissa joensuulaista ympäristöosaamista. Kuva kesältä 2018.

Suomen itsenäisyyspäivän vietto huipentuu tänään torstaina tasavallan presidentin vastaanottoon. Linnan juhlien teemana on yhteinen ympäristömme.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio olivat kutsuneet vastaanotolle niin pieniä kuin suuria ilmasto- ja ympäristötekoja tehneitä suomalaisia.

Jenni Haukion iltapuvun kuidun pohjana on kotimainen koivu, joka on jalostettu liukoselluksi Stora Enson Enocellin tehtaalla Uimaharjussa. Puvun suunnitteluun osallistui tekstiilisuunnittelija Helmi Liikanen, joka on Joensuun normaalikoulun entinen oppilas. Karjalaisen juttu puvusta täällä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pohjoiskarjalaisista sotaveteraaneista kutsun ovat saaneet ainakin Pentti Kinnunen Ilomantsista ja Tuomas Lappalainen Liperistä.

Juhlissa ovat mukana myös Kiihtelysvaaran kirkon kiinteistömestari Jouni Heiskanen ja vaimonsa, seurakuntaemäntä Maija-Leena Heiskanen.

Joensuulaista ympäristöosaamista edustavat linnassa kehittämisyhtiö Future Missions Oy:n avainhenkilöt Samuli Taponen ja Niilo Valkonen. He osallistuivat juhliin puolisoidensa Mirka Eevan ja Yu Nanin kanssa.

Linnaan on kutsuttu myös vuoden nuoreksi muotoilijaksi valittu puuseppämestari Antrei Hartikainen, joka on syntynyt Outokummussa.

Outokumpulaistaustaa löytyy myös artisti Anna Puulta, joka osallistuu juhliin puolisonsa, musiikkituottaja Jukka Immosen kanssa.

Kutsun on saanut myös Joensuusta kotoisin oleva Metsähallituksen suojelubiologi, norppatutkija Jouni Koskela.

Lisäksi Linnan juhlissa nähdään maakunnan kansanedustajia sekä Reserviläisliiton puheenjohtaja Ilpo Pohjola puolisonsa Sirpa Arposen kanssa.

Pohjoiskarjalaista väriä linnaan tuo koruvalinnoillaan toimittaja ja luova johtaja Jani Halme. Halme kantaa juhlissa Enosta kotoisin olevan Laura Saarivuori-Eskolan suunnittelemia koruja.

Korjattu 6.12. kello 10.08: Ilpo Pohjola ei ole enää Tiedepuiston kehityspäällikkö.

Korjattu 6.12. klo 17.39 Jouni Koskelan nimi oikeaksi.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa