Perjantai, 24.5.2019 
Tuukka, Touko
Maakunta

Miljoonan jouluraha tierakentamiseen Kontiolahdessa ja Valtimolla

  • Marita Jalkanen
  • Mikko Ahvenainen
Muun muassa Pohjois-Karjalan maakunnan pohjoispäätä ja Kainuuta yhdistävien tieyhteyksien parannushankkeet ovat saaneet rahoitusta valtion ensi vuoden talousarvion niin sanotusta eduskunnan jakovarasta.

Rahoituksen saa muun muassa Valtimon ja Kuhmon välisen tien peruskorjaus Pohjois-Karjalan puolella, johon myönnetään 500 000 euroa. Peruskorjaus liittyy Sotkamo Silver Oy:n hopeakaivoshankkeeseen Sotkamossa lähellä Kuhmon, Nurmeksen ja Valtimon kunnanrajoja.

Vastaavasti Kainuun puolella rahoitetaan yhdystien 9005 eli Tipasojantien perusparantaminen Sotkamon ja Kuhmon väliseltä kantatieltä Sotkamo Silverinn kaivokselle. Rahoitus on 500 000 euroa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Rahoituksen saa myös kevyen liikenteen väylän rakentaminen Kontiolahdelle välille Tuppihaantie-Urheilukentäntie Vanhan Nurmeksentien varteen Lehmossa. Myös Kontiolahden pyörätien rahoitus on 500 000 euroa.

Kevyen liikenteen olosuhteiden parantaminen Vanhan Nurmeksentien varrella on ollut kunnan liikennerakentamisen toivelistan kärkisijoilla pitkään. Nyt rahoituksen saanutta pyöräilyväylän osuutta on pidetty edellytyksenä myös sille, että Vanhan Nurmeksentien itäpuolelle voidaan aikanaan avata uusi Karhulan asuinalue.

Nurmeksessa Porokylänkadun ja Pappilansuoran liittymän parantamiseen tuli 350 000 euron rahoitus.

Suurimman siivun yhteensä 25,3 miljoonan euron rahoituskakusta liikennehankkeisiin saa hanke, jossa Siilinjärven ja Lapinlahden välille valtatie 5:lle rakennetaan ohituskaistapari. Rahoitus on 5,75 miljoonaa euroa.

Hankkeista on sovittu kokoomuksen, keskustan ja sinisten välisissä hallituspuolueiden neuvotteluissa. Eduskunta päättää ensi vuoden talousarviosta jouluviikolla.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa