Keskiviikko, 17.7.2019 
Ossi, Ossian
Maakunta

Video: Lohikalojen suojelu toi joensuulaisyrittäjille kutsun Linnan juhliin - "Olemme edustamassa tätä koko teemaa"

  • Saija Kauhanen, Jani Leinonen
  • Juha Inkinen
Niilo Valkonen, Yu Nan, Mirka Eeva ja Samuli Taponen Linnan juhlissa. Niilo Valkonen, Yu Nan, Mirka Eeva ja Samuli Taponen Linnan juhlissa.

Joensuussa majapaikkaansa pitävän kehittämisyhtiö Future Missions Oy:n avainhenkilöt Samuli Taponen ja Niilo Valkonen saivat kutsun Linnan juhliin. 

- Olemme tehneet kahdeksan vuotta töitä uhanalaisten lohikalojen eteen. On mukava, että se huomioidaan tällä tavalla. Mutta on paljon ihmisiä, jotka tekee tämän eteen töitä meidän alueella, ja olemme edustamassa tätä koko teemaa, Taponen taustoittaa.

- Pohjois-Karjalan tunnetaan luonnostaan, joka on täynnä hienoja asioita. Kalastus, vesistöt ja hyvinvoivat kalakannat ovat asia, jota me olemme vieneet eteenpäin, kuvailee puolestaan Valkonen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Taponen ja Valkonen osallistuvat juhliin puolisoidensa Mirka Eevan ja Yu Nanin kanssa. Mirka Eevan puku on joensuulaissuunnittelija Lotta Mönkäreen käsialaa. Puku on valmistettu Kiteen tekstiilitehtaalla.

Valkosen puolison Yu Nanin puvun on suunnitellut hänen ystävänsä Daniella Issa Helayel, joka on suunnitellut asuja esimerkiksi Kate Middletonille. Puku on valmistettu Kiinassa Yu Nanin kotiseudulla. 

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa