Tiistai, 25.6.2019 
Uuno
Maakunta

Norppasuojelija Jouni Koskela Linnan juhlissa: "Toivottavasti ei mene montaakymmentä vuotta, että Joensuun tienoilla nähdään taas norppia" - video

  • Saija Kauhanen, Jani Leinonen
  • Juha Inkinen
Jouni Koskela juhli Linnassa yhdessä vaimonsa Marja Koskelan kanssa. Jouni Koskela juhli Linnassa yhdessä vaimonsa Marja Koskelan kanssa.

Joensuulaislähtöinen Jouni Koskela suojelee työkseen saimaannorppia. Savonlinnassa asuva suojelubiologi pitää mahdollisena, että onnistuneen suojelutyön ansiosta saimaannorppia saatetaan vielä jonain päivänä nähdä myös Joensuussa.

- Norppa on levittäytymässä takaisin Rääkkylän, Liperin ja jopa Joensuun vesiin. Toivoisin, että Pyhäselällä ja jopa Pielisjoella nähdään kohta norppia, Koskela sanoo.

- Olen kuullut vanhoja tarinoita, että norpat ovat tulleet montakymmentä vuotta sitten syömään kuoreita Karjalantalon viereen (Ilosaaren lähelle). Toivottavasti ei mene montaakymmentä vuotta, että Joensuun tienoilla nähdään taas norppia kuten Savonlinnassa jopa keskellä kaupunkia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Presidentti Sauli Niinistö kävi viime talvena tutustustumassa saimaannorpan pesälaskentaan.

- Tämä kutsu on presidentiltä huomionosoitus koko sitä työtä kohtaan, jolla saimaannorpan kanta on nostettu kuilun partaalta lähemmäs neljääsataa. Suunta on hyvä, mutta toivoisin, että kanta kasvaisi nopeammin, Koskela toteaa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa