Sunnuntai, 15.9.2019 
Sirpa
Maakunta

Kuikka vapautettiin Ilosaaren rantaan - lintu vietti yön viinijärveläisen eläintenhoitajan kotona

  • Hannu Kauhanen
  • Hannu Kauhanen

Pelastuslaitoksen Viinijärven jäältä kiinni ottama kuikka vapautettiin lauantaina puoliltapäivin Pielisjokeen Ilosaaren itärannalla.

Viinijärveläinen eläintenhoitaja Juha Hartikainen kävi hakemassa kuikan Liperin paloasemalta lauantaina iltapäivällä. Kuikka vietti yön hänen kotonaan.

- Yritettiin löytää sille muikkuja tai muita kaloja syötäväksi, mutta ei kaupoissa ollut kuin joitakin fileitä ja silakoita. Niistä kummatkaan eivät käy kuikan ruuaksi. Kalan pitää olla kokonainen, eikä silakka taas kelpaa kuikalle, Hartikainen kertoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ennen vapauttamista rengastaja Juha Miettinen rengasti kuikan, mittasi sen siiven ja punnitsi painon: 1 860 grammaa.

Lintu oli varsin hyväkuntoinen vapautushetkellä. Kun se näki Pielisjoen veden, kuikka terhakoitui ja alkoi pyristellä Hartikaisen sylistä kohti vapautta.

Veteen päästyään kuikka sukelsi heti ja nousi pintaan useamman sekunnin kuluttua. Sen jälkeen se uiskenteli vedessä ja pörhisteli välillä sulkiaan.

- Kyllä tuossa joessa on varmasti parempi kalatilanne kuin kaupoissa, ja mieluummin se siellä on kuin sisällä kotona. Saa nähdä, lähteekö sitten jonnekin, Hartikainen sanoo.

Kuikka on muuttolintu.

Lisää aiheesta toimittaja Hannu Kauhasen blogissa: Jäältä poimittu kuikka vapautettiin Pielisjokeen

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa