Keskiviikko, 5.8.2020 
Salme, Sanelma
Maakunta

VR: Joensuun ja Helsingin välisessä matkustajamäärässä roima lisäys viime vuoteen verrattuna - kasvu yksi koko maan suurimmista

  • Jani Leinonen

Kotimaan kaukoliikenteen matkamäärät ovat kasvaneet tähän mennessä viisi prosenttia viime vuoteen verrattuna, tiedottaa VR. Eniten matkamäärien kasvua on syntynyt Helsingin ja Kuopion (14 prosenttia), Helsingin ja Jyväskylän (10 prosenttia), Helsingin ja Joensuun (10 prosenttia) sekä Helsingin ja Turun (10 prosenttia) välille.

Kaukojunilla on tehty tammi-marraskuussa lähes 12 miljoonaa matkaa. Jouluajan kaukoliikennejunissa matkustaa arviolta 550 000 matkustajaa.

- Joulukuun alussa lisäsimme yhteensä 46 uutta kaukoliikenteen vuoroa ja koko vuoden aikana olemme tuoneet uusia vuoroja yhteensä 128, sanoo VR:n matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Joulun menoliikenne osuu tänä vuonna viikonlopulle, ja vilkkaimmat matkustuspäivät ovat todennäköisimmin 21.– 23. joulukuuta. Paluuliikenteen suosituin matkapäivä näyttää tällä hetkellä VR:n mukaan olevan tapaninpäivä 26. joulukuuta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi