Keskiviikko, 8.7.2020 
Turo, Turkka
Maakunta

Kolmen mantelin riisipuuroa ja paljon joulumukavaa Outokummun Vanhalla Kaivoksella

  • Teksti ja kuvat: Pia Paananen
 Vanhan Pajan yltäkylläinen joulutori helpotti monen joulunvalmisteluja. Vanhan Pajan yltäkylläinen joulutori helpotti monen joulunvalmisteluja.

Vanhalla Kaivoksella pidetyt joulunavajaiset saivat kaupunkilaiset liikkeelle. Lapsiperheille riitti runsaasti tekemistä ja Kaivosmuseon tonttujahti, Kopsu-ponin ratasajelu, kaivoksen leikkipaikka ja piparien koristelu kiinnostivat.

Outokumpulaiset Sohvi Karttunen, 3, Eetu Lamminheimo, 4, ja Virva Hovinen olivat olleet jo museotunnelissa katsomassa jouluvaloja.

– Mutta se juna ja traktorikone eivät toimineen yhtään, Eetu Lamminheimo ihmetteli lisätessään piparikuorrutukseen strösseliä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kaivostunneli ja kaivoskaupungin elämästä kertova museon hellahuone oli koristettu takavuosikymmenten jouluasuun. Soihdut kutsuivat Wanhalle Pajalle joulumarkkinoille, joissa myytiin koristeita, leivonnaisia ja joululahjoja. Mielenterveysyhdistys Välke ry:n pöydän ympärillä Minja Jylhä-Ollila ja Anni Miettinen olivat kertomassa yhdistyksen toiminnasta.

– Kaiken pienen joulumyynnin ohella olemme mukana myyjäisissä hälventämässä mielenterveyteen liittyviä asenteita ja kertomassa yhdistyksen toiminnasta, yhdistyksen vapaaehtoinen Anni Miettinen kertoi.

Ravintola Takomon puurobaarissa oli keitetty puuroa noin 200 ruokailijalle. Ravintolamestari Petri Sjöblom kertoi, että perinteiseen tapaan puurossa oli myös manteli.

– Tai niitä on oikeasti kolme, ja jokainen mantelin löytäjä saa pienen joulumuistamisen, Sjöblom kertoi.

Joulunavauspäivän ohjelmaan kuului Outokummun puhallinorkesterin jouluinen musiikkihetki, reserviläisten joulutulet, joulurauhan julistus ja kranssitunti.

Joulun avajaiset jatkuvat Outokummussa vielä sunnuntaina. Lyhdyin valaistu, hiljainen ristisaatto lähtee kaivostunnelin Kummunkadun puoleisen oven edestä kello 18.

puhaltajat Kun joulu avataan Outokummussa, tilanteeseen kuuluu myös Outokummun puhallinorkesteri.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi