play

Avustaja on vakavasti sairaiden Rosvallien tukena enää viisi tuntia päivässä - "Kun olen iltapäivällä kolmelta sängyssä, pääsen ylös seuraavan kerran aamusella"

MS-tautia sairastavan Päivi Rosvallin sängystä pyörätuoliin siirtyminen on aina iso riski. Varhain aamulla pyörätuolin kanssa avustaa aviomies Kai Rosvall, jonka toimintakyky on heikentynyt aivoinfarktien takia.

MS-tautia sairastavan Päivi Rosvallin sängystä pyörätuoliin siirtyminen on aina iso riski. Varhain aamulla pyörätuolin kanssa avustaa aviomies Kai Rosvall, jonka toimintakyky on heikentynyt aivoinfarktien takia. Kuva: Kuvat: Mikko Makkonen

Saija Kauhanen

Rosvallien kotona Kontiolahden Kunnasniemellä päivä on jo pitkällä kello 11. Päivi, 63, ja Kai Rosvall, 76, ovat heränneet jo ennen aamuneljää. Kai Rosvall, jonka monet muistavat Jokipoikien valmentajana 1980- ja 1990-luvuilta, on keitellyt aamukahvit ja auttanut vaimoaan ylös sängystä. Aamupalan jälkeen on ehditty odotella tovi kotihoidon hoitajaa, joka tarkistaa pikavisiitillä Rosvallien lääkkeet ja vaihtaa Päivi Rosvallin vaipan.