Tiistai, 29.9.2020 
Mika, Mikko, Miika
Maakunta

PKO-vaaleihin lista rumilta poikamiehiltä

  • Karjalainen
  • Kimmo Kirves
Rumat poikamiehet tavoittelevat osuuskaupan vaaleissa yksineläjien jytkyä tai arabiankevättä. Rumat poikamiehet tavoittelevat osuuskaupan vaaleissa yksineläjien jytkyä tai arabiankevättä.

Maaliskuussa pidettäviän Pohjois-Karjalan osuuskaupan (PKO) vaalien ehdokasasettelu on parhaillaan käynnissä. Ehdokkaaksi ehtii vielä joulukuun 22. päivä saakka.
Yhteiskuntapolitiikan opiskelijoiden perustama Penttilän seudun rumat poikamiehet -yhteenliittymä kokoaa parhaillaan nimiä omalle listalleen.
–Kaikilla tuntuu olevan jotain purnattavaa PKO:n asioista. Haluamme olla vaihtoehtoliike ja palauttaa PKO:ta enemmän osuuskaupan suuntaan kaupallisuuden sijaan, opiskelija Roope Tahvanainen (vihr.) sanoo.
Penttilän seudun rumat poikamiehet perustettiin vuonna 2009, ja se on koonnut Penttilän seudun yksinäisiä ja itsensä rumiksi tuntevia opiskelijoita.
He ovat vaaleissa liikkeellä pilke silmäkulmassa, vaikka osaamista ja kokemusta vaikuttamisesta löytyykin. Listalle nuoret miehet toivovat myös naisia.
–Työntekijöiden asema, bonusjärjestelmän syrjivyys, kaupan teon eettisyys ja ekologisuus. Vaikka PKO sanoo olevansa epäpoliittinen toimija, siellä on kuitenkin paljon sijaa poliittisuudelle. Jäsenkaavakkeessakin kysytään, oletko yhteiskunnallisesti merkittävä henkilö, opiskelija Teemu Myllärinen (kok.) huomauttaa.
–Emme ole ikärasisteja, kyllä sinne mahtuu kaikenikäisiä, Tahvanainen lisää.
Nuorilla miehillä on omien sanojensa mukaan tavoitteena osuuskauppavaalien yksinelävien jytky tai arabikevät. Kampanjaa he käyvät muun muassa Facebookissa.
Viime vaaleissa oli mukana 13 eri vaalilistaa PKO:n alueella. Vaalialueiksi on määritelty Joensuu ja muu maakunta. PKO:n talouspeitto on lähes 80 prosenttia.
Äänestysvilkkaus nousi viimeksi 35 prosenttiin. Tulevat PKO:n edustajistovaalit pidetään 12.–26. maaliskuuta 2012.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi