Lauantai, 24.8.2019 
Perttu
Maakunta

Uusi tori tuo Polvijärven keskustaan aiempaa tuoreempaa ilmettä

  • Ilpo Paananen
  • Ilpo Paananen
Torirakennuksessa on esiintymislavan lisäksi yleisö-wc ja lämmintä varastotilaa. Torirakennuksessa on esiintymislavan lisäksi yleisö-wc ja lämmintä varastotilaa.
Polvijärven uusi 1 400 neliön tori on oma selkeä kokonaisuutensa, jossa ei ole ajoneuvoliikennettä.

Torin ja kirjaston väliin on rakennettu parkkipaikat 30 autolle. Uuden parkkipaikan myötä vanha linja-autoasema siirtyy kirjaston viereen.

- Uusi parkkipaikka on normaalia leveämpi, koska linja-autoliikenne poistuu uudelta linja-autoasemalta kirjaston vierestä parkkialueen läpi Polvijärventielle, tekninen johtaja Ari Soikkeli kertoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vanha torialue oli Sokkelin mukaan epämääräinen käsite, koska koko paloaseman ja kirjaston väli oli yhtä ja samaa aukiota, jossa liikenne sekä torimyyjät ja jalankulkijat kulkivat sulassa sovussa.

- Uusi liikennejärjestely on toiminut erittäin hyvin. Ensi kesäksi jäi vielä ajoratamaalausten tekeminen ja joitakin liikennemerkkejä lisätään sekä muutama odotuskatos linja-autoasemalle.

Torilla uutta on myös 65 neliön torilavarakennus, jossa on reilun 30 neliön esiintymislava, yleisö-wc, torikalustevarasto ja esiintymislavan tasossa lämmin varastotila.

- Torialueen valaistus uusittiin ja uudet sähköpisteet sijoitettiin jokaiselle torin sivustalle.

Soikkeli arvioi, että torialueen ja liikennejärjestelyjen 250 000 euron kustannusarvio toteutuu suunnitellusti. Kallein vaihe oli liikennealueiden maamassojen vaihdot, eristäminen ja asfaltointi.

Torialueen ja liikennealueiden työt kunta teetti omana työnään.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa