Torstai, 27.2.2020 
Torsti
Maakunta

Ratsastusreiteillä moottorikelkkailevat kiusana Lehmossa - "Aiheuttaa merkittävää vaaraa"

 • Anna Sievälä
 • Virpi Hassinen
Kohtaamiset moottorikelkkojen kanssa aiheuttavat todellista vaaraa ratsastajille. Kohtaamiset moottorikelkkojen kanssa aiheuttavat todellista vaaraa ratsastajille.

Moottorikelkkailu ratsastusreiteillä turhauttaa ratsastajia Lehmon Jokirannassa.

Pohjois-Karjalan Urheiluratsastajien puheenjohtaja Virpi Hassinen kertoo, että ratsastukseen varatuilla reiteillä ja metsäalueella on moottorikelkkailtu useana talvena Jokirannassa. Tänä vuonna moottorikelkkailijat ovat olleet ongelma etenkin joulun aikaan, viimeksi edellisen vuorokauden aikana.

Hassisen mukaan ratsastusreitit ovat osin ratsastusseuran omistamalla maalla. Muuhun alueeseen seura on lunastanut käyttöoikeuden maanomistajalta 2000 eurolla. 

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Ratsastusreiteillä moottorikelkkailevat aiheuttavat ratsastajlle merkittävää vaaraa ja pilaavat reittejä, Hassinen painottaa.

Ratsastukseen varatut reitit merkittiin Hassisen mukaan viime syksynä sen jälkeen, kun kohtaamiset maastopyöräilijöiden kanssa olivat aiheuttaneet vaaratilanteita. 

- Aiempinakin vuosina moottorikelkkailua reiteillä on ollut, muttei näin härskisti, Hassinen sanoo.

ratsastus2 Ratsastusreitti merkittiin kylteillä viime syksynä, kun ratsastajilla oli ollut vaarallisia kohtaamisia maastopyöräilijöiden kanssa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa

Luetuimmat

 1. Poliisi epäilee: Alle 18-vuotias nainen raiskattiin ravintolaillan jatkoilla Kontiolahden kunnan alueella

 2. Kohutulla Tohmajärven sivistyskeskuksella pidettiin avointen ovien ilta - "Minusta täällä ei ole isoja ongelmia, ei edes ongelmia"

  TILAAJILLE 
 3. Siun sote: Kaksi legionelloositapausta todettu ikäihmisten hoivakodissa Lieksassa - todennäköisin tartunnan lähde on lämminvesijärjestelmä

  TILAAJILLE 
 4. Jokipoikien pääomistaja Henry Rösch avoimessa ja laajassa haastattelussa: Mestis-seurat ovat todella kypsiä – "ei meille ole tullut rahaa liigalta"

  TILAAJILLE 
 5. Työtuomiostuimen päätös voi mullistaa pelastustoimen – Pahimmillaan tapahtuu henkilö- ja omaisuusvahinkoja, pelkää pelastusjohtaja Markus Viitaniemi

  TILAAJILLE 
 6. Joensuun Prismassa pelattu kenokuponki toi 200 000 euron voiton - voittaja ei ole ilmoittautunut Veikkaukselle eikä välttämättä tiedä koko asiasta

 7. Joensuulainen Paula istahti työmatkalla kotipihan penkille ja sai sairaskohtauksen - vakuutus ei korvannut vahinkoja, koska istuminen katsottiin poikkeamaksi työmatkalta

  TILAAJILLE 
 8. Suomessa on todettu koronavirustartunta työikäisellä suomalaisella naisella – potilas hoidossa Husissa

 9. Matkaa suunnittelevien kysymykset koronaviruksesta ruuhkauttavat turhaan Siun soten puhelinpäivystystä - ajantasaisinta tietoa saa THL:n verkkosivuilta

 10. Vanhemmat huolestuivat nuuskan käytöstä Heinävaaran koulussa, avuksi valistustunti - "Oli todella tarpeellinen, koska sain tietää, mitä nuuska aiheuttaa"

  TILAAJILLE 
 • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
 • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa