Lauantai, 20.7.2019 
Maarit, Reetta, Reeta
Maakunta

Karhunmäkeen taloa rakentava Teemu: Lunta kertynyt tielle yli kaksikymmentä senttiä

  • Arttu Koistinen
  • Teemu Koistinen

Lunta satoi Pohjois-Karjalassa reilusti jälleen viime yönä, ja esimerkiksi Joensuussa Teknisen keskuksen aurauskalustoa lähti töihin keskiviikon vastaisena yönä kello yhden aikoihin, Teknisen keskuksen päivystäjä Tomi Sairanen kertoo.

Teknisen keskuksen aurausalueita ovat Kanervalan, Käpykankaan, Linnunlahden, Marjalan, Mutalan, Noljakan, Otsolan, Pilkon, Raatekankaan, Rantakylän, Siihtalan ja Utran kaupunginosat sekä ruutukaava. Sairasen mukaan koko aurauskalusto on tällä hetkellä käytössä.

Sairasen tietojen mukaan kaupungille ei ole tullut palautetta aurauksesta esimerkiksi eiliseltä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Joensuun Karhunmäessä taloa rakentava Teemu Koistinen jakoi Facebookissa Karjalaisen seinällä lumisen kuvan keskiviikkoaamuna.

Koistisen mukaan Pikkukivenpolku oli jäänyt auraamatta tiistaina ja keskiviikkona. Kaupunginosan aurauksesta vastaa YIT Rakennus, joka auraa myös esimerkiksi Hukanhaudan ja Niinivaaran kaupunginosia.

- Lunta on yli kaksikymmentä senttimetriä, Koistinen kertoo.

Karhunmäen tilanne on näkynyt Karjalaisen toimituksen sähköpostilaatikossa.

- Tähän aamuun mennessä yksikään aurausauto ei Karhunmäkeen asti ollut päässyt huolimatta runsaasta ja jatkuvasta lumentulosta eikä edes alueen valtaväylää, Karhunkaarta, ole aurattu kertaakaan. Täällä alkaa autolla liikkuminen olla ongelmallista, Karjalaisen lukija kertoi sähköpostissaan tänä aamuna.

- Kinostunut lumi tekee paitsi sutimiselle ja kiinni jäämiselle altistavia töppyröitä, myös heikentää näkyvyyttä risteyksissä. Tämä on vaarallista erityisesti lapsille, hän kirjoittaa.

Lue lisää:

YIT:n työpäällikkö: Konerikko selittää Karhunmäen auraustilannetta

WEBkarhunmakea2 Lukijan kuva Isokarhuntieltä. Kuvan lähettäjän mukaan kuva otettiin keskiviikkoaamuna kello 6.20:n aikoihin.

WEBkarhunmaki3 Näkymä Karhunmäen Kivikontieltä keskiviikkoaamuna kello 7, kuvan lähettänyt lukija kertoo. Kuvan perusteella aurauskalustoa paikalla on käynyt.

Lähetä meille kuva siitä, millaisia ongelmia lumimyräkkä on sinulle aiheuttanut.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa