Perjantai, 14.5.2021 
Tuula
Maakunta

Ari Mononen on Maakunnan kehittäjä 2018 - "Tarvitaan hyvä tiimi, joka puhaltaa yhteen hiileen"

  • Arttu Koistinen
  • Mikko Makkonen
Ari Mononen palkittiin Tohmajärvellä. Ari Mononen palkittiin Tohmajärvellä.

Iivari Mononen Oy:n toimitusjohtaja Ari Mononen on palkittu Pohjois-Karjalan Maakunnan kehittäjänä 2018 maakuntaliiton uudenvuoden vastaanotolla Tohmajärvellä lauantaina.

Maakuntaliiton tiedotteen mukaan Mononen (kuvassa) on ollut merkittävin taustavaikuttaja joensuulaisen pesäpallon nostamisessa yhdeksi valtakunnan kärkiseuraksi.

- Merkittävän työuransa ohella Mononen on osallistunut monipuolisesti urheilun edistämiseen ja ennen kaikkea nuorten urheiluharrastusten mahdollistamiseen yli 30 vuoden ajan. Hän on toiminut ja toimii edelleen nuorten pesäpallovalmentajana, mikä vaatii säännöllistä viikoittaista sitoutumista, palkinnon luovuttanut maakuntahallituksen puheenjohtaja Hanna Huttunen kiittelee tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Maakuntaliiton mukaan Mononen on vaikuttanut merkittävästi siihen, että Joensuu sai järjestettäväkseen pesäpallon Itä-Länsi 2018 -tapahtuman ensimmäisen kerran kautta historian.

Tiedotteen mukaan perheyhtiön johtajana Mononen vaikuttaa positiivisesti maakunnan elinkeinoelämän kehitykseen. Iivari Mononen Oy on tätä nykyä yli 150 henkeä työllistävä vientiyritys, jolla on toimipisteet Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa ja Englannissa, maakuntaliitosta kerrotaan.

Mononen pitää Pohjois-Karjalaa erittäin hyvänä toimintaympäristönä liiketoiminnan kehittämiseen.

- Maakunta ja sen keskus ovat sijaintiin ja asukasmäärään suhteutettuna poikkeuksellisen elinvoimisia. Tähän on vaikuttanut maakuntaan sitoutuneiden yritysten halu kantaa yhteiskuntavastuuta ja se, että täällä myös julkinen sektori kantaa yritysvastuuta. Tällä yhteistyöllä maakuntamme ja sen keskus ovat vetovoimaisia myös jatkossa, Mononen kertoo.

- Yhteistyön merkitys korostuu niin yrityksen sisäisessä kehitystyössä ja kasvussa kuin myös menestyksessä urheilun tai kulttuurin saralla. Ilman hyvää johtoryhmää tai hyviä ja sitoutuneita työntekijöitä ei yritys menesty. Samaa pätee urheilussa. Tarvitaan hyvä tiimi, joka puhaltaa yhteen hiileen ja tähtää yhteisen vision saavuttamiseen, Mononen sanoo.

Viime vuonna palkinnon sai valotaiteilija Kari Kola, aikaisempina vuosina muun muassa PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä, yrittäjä Jarkko Miinin, Perttu Vartiainen, Kalervo Jaatinen, Esa Haapala, Bromanin yrittäjäperhe, Markku Pyykkönen, Anu Vehviläinen, Kyösti Kakkonen, Tuomas Holopainen ja Markku Pölönen.

Lisää aiheesta tilaajille:

Palkitun Ari Monosen sydän sykkii urheilulle - "Oma perhe ja työnteko ovat ensimmäisinä, ja sitten vasta tulee harrastustoiminta"

Rajatarkastuspisteen kautta juhlapaikalle - tohmajärveläistä vieraanvaraisuutta maakuntaliiton kutsuvierastilaisuudessa

Ari-Mononen01Karjalainen20190105

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi