Tiistai, 26.5.2020 
Minna, Vilma, Miina
Maakunta

Kauppahallin paikan suunnittelu käyntiin Joensuussa - rakentaminen voisi alkaa aikaisintaan vuonna 2020

  • Arttu Koistinen
  • Marko Puumalainen

Nyt käynnistyvällä Joensuun torin asemakaavan muutoksella ratkaistaan kauppahallin tai muun liike- ja palvelurakennuksen rakentaminen ja sijoittuminen torille, Joensuun kaupunki tiedottaa.

Kaavamuutosta on hakenut Pohjois-Karjalan Osuuskauppa loppukeväästä 2018. Torin uudistus ja toriparkki valmistuivat viime vuoden lopulla.

PKO:n tavoitteena on tiedotteen mukaan siirtää kauppahallityyppisen liike- ja palvelurakennuksen rakentamispaikka torin pohjoislaidalle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Voimassa olevassa asemakaavassa kauppahallirakennuksen paikka on torin etelälaidalla. Paikka tai paikat ratkaistaan asemakaavan muutoksella, tiedotteessa kerrotaan.

Torin kaavamuutokseen yhdistetään jo aiemmin käynnistetty Vesikioskin asemakaavan muutos. Ratkaistavana ovat siis myös Keskuspuiston ja Keskusaukion alueen käyttö kesäaikaisille ja ympärivuotisille kahvioille ja Pankkitalon rakennussuojelu.

Kaupunki järjestää kaavahankkeesta yleisötilaisuuden torstaina 31.1. kello 18 alkaen Carelicumin auditoriossa osoitteessa Torikatu 21 C.

Kaavahanketta koskeva osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävillä 24.1.-18.2. välisen ajan.

Kaupunki kertoo selvittävänsä kaupunkilaisten näkemyksiä torista ja sen mahdollisesta rakentamisesta myös erillisellä kyselyllä, joka on avoinna verkossa 24.1.-18.2. välisen ajan. Kyselyn tuloksia käytetään kaavahankkeen tukena, tiedotteessa ilmoitetaan.

Torin kaavaluonnos on nähtävillä kesällä 2019. Kaupunginvaltuuston päätettäväksi kaavaehdotus tulee loppuvuodesta 2019.

- Rakentaminen voisi alkaa aikaisintaan vuonna 2020, todennäköisemmin vuonna 2021, kaupunki tiedottaa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa