Keskiviikko, 27.1.2021 
Viljo
Maakunta

Röyhkeät pitkäkyntiset iskivät rivitalon parkkipaikalla Reijolassa – Sari, 47: Olen luullut, että täällä on turvallista asua

  • Arttu Koistinen
  • Sari Kolehmainen
Sari Kolehmainen on valmis maksamaan ratkaisevasta vihjeestä pienen palkkion. Sari Kolehmainen on valmis maksamaan ratkaisevasta vihjeestä pienen palkkion.

Reijolassa asuvan Sari Kolehmaisen, 47, oli pakko hieraista silmiään maanantaiaamuna 7. tammikuuta varttia vaille kahdeksan.

Koiran kanssa ulos lähtenyt Kolehmainen huomasi, että perheen ”helmestä” eli vuosimallin 1990 Ford Fiestasta oli viety yön aikana kaikki pyörät rivitalon parkkipaikalla Reijolantiellä. Aviomiehen työauton yhtä kulmaa pönkitettiin isolla linnunpöntöllä, eli kaiken kukkuraksi lintukin oli menettänyt kotinsa.

– Ensimmäiseksi ajattelin, että nyt täytyy käydä Specsaversillä. Kutsuin miehen paikalle katsomaan, Kolehmainen kertaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lähistöllä kulkee hiihtolatu, ja katuvalot eivät ole kaukana. Parkkipaikalla oli ollut muitakin autoja, muun muassa perheen uudempi auto. Tilaa pitkäkyntisillä ei ole ollut paljon, Kolehmainen toteaa.

– Tekijä tai tekijät ovat olleet liikkeellä todennäköisesti aamuyöllä. Ei operaatio ole aivan hetkessä käynyt. On aikaa täytynyt kulua vähintään puoli tuntia.

Kolehmaisen mukaan aamulla satanut lumi oli peittänyt tekijöiden jäljet maassa.

WEBautorajattureijola Kuva: Sari Kolehmainen

Fiestan rengaskoko on 13 tuumaa.

– Rengaskoko ei ole yleinen. Ehkä mopoautoon tai muuhun pieneen autoon on tarvittu renkaat, Kolehmainen sanoo.

Kolehmaisen mukaan poliisi kävi paikalla, ja hän on tehnyt tapauksesta rikosilmoituksen. Kolehmainen ei usko näkevänsä vohkittuja pyöriä enää koskaan.

– Rahallinen menetys on 300 euroa, mutta päällimmäisenä hatuttaa röyhkeys. Olen asunut lähes koko ikäni Reijolassa, ja olen luullut, että täällä on turvallista asua.

Kolehmaisen mukaan perheen autoja valvoo jatkossa kamera.

– Millään ei ole enää mitään väliä. Aikaisemmin kodin ovi ei ole aina ollut lukittuna yöllä, mutta nyt ovi pysyy lukossa. Ilmeisesti Reijolassakin pitää ruveta katselemaan olkansa yli.

Jos henkilöllä on havaintoja tai tietoja tapahtuneesta, Kolehmainen ohjeistaa häntä ottamaan yhteyttä poliisiin. Kolehmainen on valmis maksamaan ratkaisevasta vihjeestä pienen palkkion.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi