Lauantai, 20.7.2019 
Maarit, Reetta, Reeta
Maakunta

Pohjois-Karjalan Metsäurheilijoiden Raino Valtonen voitti pikakisan Valtimon metsätaitohiihdossa

  • Jaakko Pikkarainen
  • Jaakko Pikkarainen
Ensio Kariluoto (vas.) ja Raimo Pulkkinen arvioimassa kahden puun keskipituutta. Ensio Kariluoto (vas.) ja Raimo Pulkkinen arvioimassa kahden puun keskipituutta.
Pohjois-Karjalan Metsäurheilijoiden Raino Valtonen voitti lauantaina Valtimolla järjestetyn metsätaitohiihdon pikakisan. Puukarin Pysäkin Paalajanvaaran ladulla ja maisemissa käydyn kisan yleisen sarjan paras oli Kuopion Metsäurheilijoiden Aimo Lätti.

- Kaikkien tehtävien arvioinnissa onnistuin hyvin enkä missään mennyt pahemmin pieleen. Eniten erehdyin puun keskiläpimitan arvioinnissa mutta en siinäkään pahemmin, Valtonen arvioi suoritustaan.

Talven päätavoite on maaliskuun suomenmestaruuskisat. Aikaisemmissa SM-kisoissa mies on yltänyt mitalisijoille, mutta mestaruus vielä puuttuu.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Metsätaitohiihto järjestettiin nyt pikakisana, joka eroaa normaalimatkasta. Pikakisassa ei saa käyttää mitään apuvälineitä, ja sen hiihtomatka on lyhyempi.

Metsätaitohiihtoon osallistui yli 20 kilpailijaa eli noin kolmannes vähemmän kuin vuosi sitten.

Kisan hiihdettävä matka oli 3,4 kilometriä. Ihanneaika oli yleisessä sarjassa 15 ja taitosarjassa 30 minuuttia. Ajan alittaneet saivat yleisessä sarjassa lisäpisteitä, ja sen ylittäminen vähensi pistemäärää kummassakin sarjassa.

Kilpailijat joutuivat arvioimaan kolmen puun käyttöosan keskitilavuuden, tukkipuuston hehtaaria kohti, puulajin prosentuaalisen osuuden kokonaispuustosta, puuston pohjapinta-alan hehtaaria kohti, puuston keskiläpimitan, runkoluvun hehtaarilla, puuston runkotilavuuden hehtaarilla ja kahden puun keskipituuden.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa