Lauantai, 20.7.2019 
Maarit, Reetta, Reeta
Maakunta TILAAJILLE 

Joensuulainen Jaana elää ruoka-avun turvin: "Täällä on korkealta tipahtanutta sakkia, tähän on luisuttu pikkuhiljaa"

  • Taru Väänänen
  • Kuvat: Juha Inkinen
Jaana Myllerin kierros alkaa lihoista ja päättyy einesten, maitotuotteiden ja vihannesten kautta ”omalla vastuulla” -osastolle. Jakopäivänä laatikoihin seulotaan päiväykseltään enintään kaksi päivää vanhat ruuat, sitä vanhempia voi ottaa eri osastolta omalla vastuulla. Pöydän takana vapaaehtoiset Teemu Närhi ja Pirkko Laasonen. Jaana Myllerin kierros alkaa lihoista ja päättyy einesten, maitotuotteiden ja vihannesten kautta ”omalla vastuulla” -osastolle. Jakopäivänä laatikoihin seulotaan päiväykseltään enintään kaksi päivää vanhat ruuat, sitä vanhempia voi ottaa eri osastolta omalla vastuulla. Pöydän takana vapaaehtoiset Teemu Närhi ja Pirkko Laasonen.

ViaDian kautta ruoka-apua menee joka viikko 400–500 ihmiselle. Karjalainen vieraili ruuanjakotilaisuudessa Rantakylässä.

Ensimmäinen pakettiauto on tuonut lastin ruokaa päivän valjettua. Vähän ennen kymmentä pitkillä pöydillä on jo pusseittain leipää, vihanneksia, leikkeleitä ja einespaketteja. Tuula Saarelainen raottaa kylmäpeitteen kulmaa. Isojen paistin kimpaleiden päällä on huurretta.

Tilaa Karjalainen hintaan 9,90 6kk määräaikainen tilaus. Kassi kaupan päälle Lue juttu hintaan 0,95 eur

Voit lukea tämän artikkelin, jos olet Karjalaisen tilaaja.


  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa