Keskiviikko, 21.8.2019 
Veini, Soini
Maakunta

Katolta putosi jäätä kävelijän päälle Suvantokadulla - "Nyt on kiinteistöjen omistajilla viimeinen hetki herätä tähän"

  • Veikko Huotari
Rakennuksen katolta putosi jäätä kävelijän päälle Suvantokadun alkupäässä Joensuun keskustassa maanantaina iltapäivällä kello 16:n aikoihin. Pelastushenkilöstö eristi alueen, ja ensihoitohenkilöstö toimitti lievästi loukkaantuneen henkilön Pohjois-Karjalan keskussairaalaan.

Poliisi eristi alueen ja ilmoitti kiinteistön omistajalle onnettomuudesta. Onnettomuuspaikalla aloitettiin saman tien lumen ja jään pudotus katoilta.

Pelastuslaitos muistuttaa kiinteistöjen omistajia siitä, että niiden vastuulla on huolehtia, etteivät katolta putoavat lumet ja jäät pääse aiheuttamaan onnettomuutta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Nyt on kiinteistöjen omistajilla viimeinen hetki herätä tähän. Lumet on yksinkertaisesti pudotettava katoilta, jos rakennus on lähellä jalkakäytävää ja lumet voivat aiheuttaa vaaraa, palomestari Sami Meriläinen Pohjois-Karjalan pelastuslaitokselta peräänkuuluttaa.

Vesisade ja plussakeli ovat saaneet katolla olevat lumet liikkeelle. Etenkin päähän osuessaan jää voi aiheuttaa vakavan vamman tai kuoleman.

- Toki tällaisen onnettomuuden riski on suurin Joensuussa, kun vaaran paikkoja ja liikkuvia ihmisiä on enemmän, mutta riskit ovat aivan samat myös muualla maakunnassa. Tällainen onnettomuus voi tapahtua aivan missä vain Kesälahdelta Valtimolle, sillä sääolot ovat nyt varsin samanlaiset joka puolella, Meriläinen toteaa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa