Maanantai, 27.5.2019 
Ritva
Maakunta

Kiteeltä viisi ehdotusta maakuntaliiton kärkihankkeiksi

  • Sirpa Suomalainen
Kiteen kaupunki ehdottaa maakuntaliiton kärkihankkeisiin viittä hanketta, jotka koskevat Puhoksen teollisuutta, elintarvikkeiden jalostamista, ampumaurheilukeskuksen rakentamista ja tie- ja rautatieliikennettä.

Neljän miljoonan euron valtion rahoitusta Kitee kaipaisi muun muassa Puhoksen alueen ilmeen kirkastamisinvestointeihin, teollisuushallin muuttamiseksi vastaanottohalliksi ja teollisuusraiteen jatkamiseksi Puhoksen satamaan.

Elintarvikkeiden kolmivuotisen jatkojalostushankkeen kustannuksiksi on arvioitu 1,5 miljoonaa euroa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

AIMO-alueen ampumaratakeskuksesta Kitee pyrkii saamaan valtakunnallisen ampumaurheilukeskuksen. Siihen on suunnitelmissa rakentaa toistakymmentä ampurataa eri aseille. Hankkeen kustannusarvio on 6,3 miljoonaa euroa.

Liikenteen kärkihankkeiksi Kitee toivoo muun muassa Kuutostien parantamista Imatran ja Joensuun välillä ja Karjalan radan parantamista.

Kiteen hanke-ehdotuksiin kuuluu myös esimerkiksi 72 tunnin viisumivapaus, joka pilottina otettaisiin käyttöön Värtsilän kansainvälisellä raja-asemalla, Rantakentän katetun katsomon rakentaminen ja oheistilojen uusinta sekä Puhoksen vesialueen kehittäminen.

Lisäksi Kitee haluaa poliisiasemansa säilyvän, edelleenkin veromallikokeiluun pilotiksi ja tiehöylät sorateiden kunnossapitoon.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa