Keskiviikko, 21.8.2019 
Veini, Soini
Maakunta

Viljelypalstojen vuokraus on alkanut Joensuussa - vuokrattavia palstoja on yli 500 kappaletta

  • Heli Sallinen

Jos sinulla ei ole omaa pihaa tai maalänttiä ja mielesi tekisi kasvattaa kesällä esimerkiksi vihanneksia, yrttejä tai vaikkapa kesäkukkia, se onnistuu vuokraamalla viljelypalstan. Joensuun kaupungin viljelypalstojen vuokraus käynnistyi tämän kuun alussa.

Kaupungilla on kaikkiaan neljä palstaa eri puolilla kaupunkia: Mutalassa, Hukanhaudalla, Pilkossa ja Utrassa. Viljelypalstojen vuokraus- ja hoitotehtävistä vastaa nykyisin Joensuun 4H-yhdistys.

– Kaikkiaan vuokrattavia palstoja on yli 500 kappaletta. Palstojen käyttöaste on hyvä, jopa yli 70 prosenttia palstoista vuokrataan joka kesä, Joensuun 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Riitta Tuukkanen kertoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vuokrattavat palstat ovat kooltaan sata neliötä lukuun ottamatta Utran palstoja, joissa vuokraajilla on käytössään 150 neliötä.

– Kaikissa paitsi Pilkon viljelypalstoilla on käytössä vesipiste.

Palstojen vuokrat kesältä ovat 15 eurosta 30,80 euroon.

– Vanhoilla vuokraajilla on huhtikuun loppuun asti mahdollisuus vuokrata edellisen vuoden palsta uudelleen omaan käyttöön. Toukokuun alusta palstat vapautuvat kaikkien vuokrattavaksi, mikäli vuokrausta ei ole tehty viimeistään huhtikuun aikana.

Lisää aiheesta Karjalaisen tilaajille:

Taimet itävät jo kovaa vauhtia - kevään tunnun saa sisälle siemenkylvön kautta jo nyt

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa