Torstai, 4.6.2020 
Toivo
Maakunta

Ilomantsi on Suomen toiseksi lumisin kolkka – lumipyry ei työllistänyt pelastajia lauantaina

  • Arttu Koistinen
  • Kimmo Kirves
Arkistokuva Arkistokuva

Pohjois-Karjalaan povattiin jopa yli kymmenen senttimetrin lumikertymiä eilisen lauantain aikana. Ilmatieteen laitokselta uumoiltiin, että lunta sataisi runsaasti etenkin maakunnan pohjoisosissa.

Forecan verkkosivujen mukaan Ilomantsin Naarvan havaintoasemalla lunta oli sunnuntaina aamulla 95 senttimetriä. Vuorokauden aikana lunta oli satanut kuusi senttimetriä. Esimerkiksi Joensuussa lunta satoi yhdeksän ja Juuassa kymmenen senttimetriä.

Vaikka Naarva on ollut ajoittain Suomen lumisin kolkka tänä talvena, sunnuntaina suurin lumensyvyys mitattiin Puolangan Kotilan havaintoasemalla. Siellä lunta oli 103 senttimetriä. Lauantaiaamun ja sunnuntaiaamun välisenä aikana Puolangalle kertyi lunta 14 senttimetriä, Forecan verkkosivuilta ilmenee.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ilmatieteen laitos varoitteli erittäin huonosta ajokelistä lauantaina Pohjois-Karjalassa. Lauantai oli kuitenkin tavallinen pelastajien näkövinkkelistä, Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Jani Nevalainen kertoo Karjalaiselle.

Liikenneonnettomuuksia oli maakunnassa kourallinen lauantaina. Pelastajien tietoon ei ole tullut liikenneonnettomuuksia sunnuntainaamulta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa