Lauantai, 25.5.2019 
Urpo
Maakunta

Itä-Suomen yliopisto Joensuun kaupungin ilmastokumppaniksi

  • Arttu Koistinen
Joensuun ilmastokumppanuusverkosto on saanut uuden jäsenen, kun Itä-Suomen yliopisto allekirjoitti ilmastositoumuksen. Yliopistosta tuli samalla verkoston 30. jäsen, kaupunki tiedottaa.

- Liittyminen ilmastokumppanuusverkostoon tukee Itä-Suomen yliopiston pitkäjänteistä ilmasto- ja ympäristötyötä, rehtori Jukka Mönkkönen kertoo.

Ilmastokumppanina Itä-Suomen yliopisto sitoutuu hankkimaan kaiken sähkön täysin uusiutuvalla energialla tuotettuna. Yliopiston käyttämästä kaukolämmöstä 80 prosenttia tulee olemaan uusiutuvilla energialähteillä tuotettua vuoteen 2025 mennessä, tiedotteessa kerrotaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Kiinteistöjen lämmitys ja sähkön kulutus ovat Suomen oloissa merkittävimpiä kasvihuonekaasupäästöjen aiheuttajia, kun tuotanto tapahtuu fossiilisilla polttoaineilla. Itä-Suomen yliopiston sitoumus siirtyä uusiutuviin energiamuotoihin on merkittävä tekijä Hiilineutraali Joensuu 2025 -tavoitteen saavuttamiseksi, Joensuun kaupungin ympäristönsuojelupäällikkö Jari Leinonen toteaa.

Muita toimenpiteitä yliopistolla ovat muun muassa matkustamisen vähentäminen sekä etäosallistumisen, julkisten kulkuneuvojen ja kimppakyytien suosiminen, kestävän kehityksen huomioiminen hankinnoissa, jätteen ja erityisesti muovijätteen vähentäminen sekä kierrätyksen tehostaminen.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa