Maanantai, 27.5.2019 
Ritva
Maakunta

Uusi alikulkukäytävä, valaistus ja melusuojauksia - Kuhasalontien rakentaminen käynnistyy ensi kuussa

  • Arttu Koistinen
  • Mikko Makkonen
Arkistokuva Arkistokuva

Kuhasalontien rakentaminen käynnistyy Joensuussa huhtikuussa, Väylä eli entinen Liikennevirasto tiedottaa.

Kuhasalontie on pääreitti Joensuun satamaan ja Vehkalahden asuinalueelle. Hankkeessa uusitaan Joensuu-Parikkala-radan ylittävä Peltolan ylikulkusilta tarvittavine tierakenteineen, tiedotteessa kerrotaan.

- Lisäksi hankkeessa rakennetaan uusi Kuhasalontien alittava kevyen liikenteen alikulkukäytävä Tapionkadun liittymän länsipuolelle, uusitaan valaistusta ja päällystystä sekä rakennetaan melusuojauksia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Urakoitsijaksi on valittu Kreate, ja rakentaminen käynnistyy huhtikuun alussa nykyisen sillan purkamisella. Hankkeen arvioitu valmistumisaika on lokakuun 2019 lopussa.

Hanke toteutetaan Väylän, Joensuun kaupungin ja Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen yhteishankkeena. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 5,1 miljoonaa euroa.

Kuhasalontie on suljettu liikenteeltä 8. huhtikuuta alkaen välillä Vehkataival-Näädänkatu. Tänä aikana sekä maantieliikenne että kevyt liikenne ohjataan kiertoteille, Väylä kertoo.

- Uusi silta tullaan toteuttamaan nykyisen sillan paikalle. Tavoitteena on, että uusi silta valmistuu kuudessa kuukaudessa ja tie on loppuvuonna 2019 käytössä. Tämä on toteutustavoista kaikkein nopein ja turvallisin, ja rakentamisesta aiheutuvat liikenne- ja meluhaitat alueella jäävät mahdollisimman lyhytaikaisiksi, projektipäällikkö Riitta Parviainen Väylästä kertoo.

Kuhasalontien liikenne ohjataan kiertoreiteille rakentamisen ajaksi, ja bussilinjat muuttuvat. Maantieliikenteen ja kevyen liikenteen kiertoreiteistä tiedotetaan viikon 12 lopussa, kuten myös muuttuneesta bussilinjasta ja erikoiskuljetusten korvaavista reiteistä.

Ennen varsinaista rakennusurakkaa urakka-alueelta poistetaan puustoa. Väylän mukaan puuston poisto käynnistyy viikolla 12 ja jatkuu maaliskuun loppuun saakka.

- Raivaustyöt aiheuttavat pientä meluhaittaa, sekä puiden varastointia ja kuljetuksia alueella.

Kuhasalontiekartta Lähde: Väylä

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa