Maanantai, 27.5.2019 
Ritva
Maakunta

Outokummun ampumistapauksen uhri anoi lähestymiskiellon ampujalle

  • Anni Kuittinen

Outokummussa tammikuussa tapahtuneeseen ampumistapaukseen liittyen on annettu lähestymiskieltoja.

Poliisin esitutkinnan mukaan miestä ammuttiin haulikolla jalkaan yksityisasunnossa ja tämän vaimoa pahoinpideltiin. Poliisin mukaan asunnossa oli uhrin lisäksi paikalla yhdeksän henkilöä, jotka kaikki olivat tapauksen jälkeen pidätettyinä.

Ampumisen uhri ja tämän vaimo hakivat lähestymiskieltoa, sillä lähestymiskieltohakemuksen mukaan tekijät voivat edelleen jatkaa rikoksia heitä kohtaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi tällä viikolla lähestymiskieltoihin kaksi miestä, ja kielloilla on tarkoitus suojata ampumisen uhria sekä tämän puolisoa.

Lähestymiskieltotuomiosta käy ilmi, että ampumisen uhrin, tuusniemeläisen miehen mukaan hänet ja hänen vaimonsa houkuteltiin yksityisasuntoon Outokumpuun. Asunnossa miestä ammuttiin haulikolla jalkaan ja hän sai vakavia vammoja. Myös miehen vaimoa oli pahoinpidelty tapahtuneessa.

Haulikon piippua oli lähestymiskieltohakemuksen mukaan pidetty vaimon päätä vasten. Vaimon kertoman mukaan hänen miehensä oli pakotettu ulos asunnosta, jolloin tätä oli ammuttu jalkaan. Samaan aikaan toinen henkilö oli estänyt muita pääsemästä ulos asunnosta.

Lähestymiskieltoihin tuomitut ovat kiistäneet ampuneensa miestä.

Ampumistapauksen esitutkinta on edelleen Itä-Suomen poliisilla kesken. Asiaa tutkitaan tapon yrityksenä.

Aiempi uutinen aiheesta:

Kaksi edelleen vangittuna Outokummun ampumisesta - tapahtumien kulku poliisin tiedossa

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa