Maanantai, 27.5.2019 
Ritva
Maakunta

Pyrstötiainen tunnettiin varsin hyvin – mutta tiedätkö, mikä lintu lentää järven yllä lintuvisan 2. kierroksella?

  • Hannu Kauhanen
  • Hannu Kauhanen
Pyrstötiainen ei ollut kovin hankala tunnistettava. Pyrstötiainen ei ollut kovin hankala tunnistettava.

Karjalaisen Lintuvisan ensimmäinen kierros tuotti vastaajille jonkin verran vaikeuksia. Kuvassa oleva lintu on pyrstötiainen. 

Tunnistamista ehkä hankaloitti se, ettei lajille tunnusomainen pitkä pyrstö näy kuvassa. Siihen suhteutettuna linnun pää ja ruumis ovat hyvin pienet, mitä ei kuvasta välttämättä huomaa.

Vastauksia tuli kaikkiaan 1048, joista 65 lähetettiin postikortilla. Vastauksista oli oikein 851. Pulmusta ehdotti 161 vastaajaa. Muutamia hajaääniä saivat muun muassa hippiäinen, kirjosieppo ja valkopäätiainen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lintuvisan toinen kuva on nyt julkaistu!

Mikä lintu lentää järven yllä?

lintuvisa2Karjalainen20190316 Kuva: Hannu Kauhanen

{desktop} {/desktop}
{!desktop} {/desktop}

Vastaamaan pääsee osoitteessa www.karjalainen.fi/linnut, jossa vastaajan on rekisteröidyttävä ennen ensimmäistä vastausta kirjautumislomakkeella. Tällöin vastaaja saa oman vastaajakoodin, joka lähetetään myös vastaajan sähköpostiin. Koodia on käytettävä koko kilpailun ajan. Vastausaika päättyy ensi torstaina kello 12.

Kilpailun kulku on samanlainen kuin aiempina vuosina. Lukijoiden tehtävänä on määrittää viikoittain julkaistavassa kuvassa oleva lintu. Kilpailu on tarkoitettu pikemminkin linnuista kiinnostuneille tavallisille luonnossa liikkujille kuin ammattimaisille lintuharrastajille.

Kuvat ovat helpohkoja, joskin joukkoon saattaa eksyä muutama vaikeampikin tehtävä ja erikoisempi kuvakulma.

Kilpailuun voi osallistua myös postikortilla osoitteeseen Lintuvisa, Karjalainen, PL 99,  80141 Joensuu. Mukaan on liitettävä nimi, osoite ja puhelinnumero.

Jokaiseen kuvaan voi vastata vain kerran eikä vastausta voi muuttaa.

Korttivastausten on oltava perillä viimeistään ensi viikon torstaina 21. maaliskuuta. Samana päivänä kello 12 päättyy myös internetvastausten jättöaika.

Arvomme joka viikko kaikkien lintulajin oikein tunnistaneiden kesken Suomen parhaaksi lintuoppaaksi tituleeratun Lintuopas – Euroopan ja Välimeren alueen linnut -teoksen.

Lisäksi arvomme joka viikko kaksi Kolo designin lintupönttöä. Koko kilpailun voittaja saa noin sadan euron arvoisen kiikarin. Pääpalkinnon arvontaan osallistuvat kaikki ne, jotka ovat saaneet eniten lintulajeja oikein.

Ensimmäisellä kierroksella oikein vastanneiden kesken arvottu kirja meni Arto Haaralle Joensuuhun. Oikein vastanneiden kesken arvotun pöntön saa Tarja Ryhänen Joensuusta, ja kaikkien kesken arvotun pöntön saa myös oikein vastannut Maarit Ekman Lieksasta.

Kaikki kuvissa olevat linnut on tavattu Pohjois-Karjalassa, mutta joukossa voi olla myös vähälukuisempia lajeja.

Tunnistelemisiin!

Pääset osallistumaan lintuvisaan tästä linkistä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa