Maanantai, 17.2.2020 
Väinö, Rita, Karita
Maakunta

Lieksassa toistuvien pihavierailujen vuoksi lopetetusta sudesta löytyi koteloitunut hauli - poliisi epäilee törkeää metsästysrikosta

  • Jani Leinonen
Kuvituskuva Kuvituskuva

Lieksassa helmikuussa lopetetusta sudesta löytyi koteloitunut hauli, tiedottaa Itä-Suomen poliisi. Aikuinen naarassusi lopetettiin toistuvien pihavierailujen vuoksi poliisin päätöksellä 9. päivä helmikuuta. Poliisi epäilee, että kyseinen susi on yritetty tappaa laittomassa metsästyksessä ja tutkii tapausta törkeänä metsästysrikoksena.

9. helmikuuta lopetettu susi oli kapinen, ja sillä oli ampumavamma toisessa etujalassa. Susi oli aikuinen naaras, ja sen ravitsemustila oli kohtalainen. Karvapeite oli huonokuntoinen, oikean kyljen ja vatsan alueella oli melko laajoja karvattomia alueita. Karvattomia alueita oli myös raajoissa nivelten kohdalla. Niissä iho oli paikoin hankautunut ja haavainen.

Lieksassa lopetettiin poliisin päätöksellä susi myös edellisenä päivänä, 8. helmikuuta. Silloin susi lopetettiin eläinsuojelullisin perustein, sillä se oli vakavasti sairas.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tutkimuksissa ilmeni, että 8. helmikuuta lopetettu susi oli hyvin heikkokuntoinen aikuinen naaras. Eläimeltä puuttui kokonaan rasvakudos, lihakset olivat surkastuneet ja sen silmät olivat painautuneet silmäkuoppiin.

Sudessa todettiin vanhempia, huonosti parantuneita vammoja alaleuassa ja kylkiluissa. Vammat ovat todennäköisesti syntyneet iskun esimerkiksi hirven potkun tai autokolarin seurauksena. Alaleuan vamma on estänyt normaalin puremisen ja saalistuksen.

Molemmat lopetustehtävät operoi Virva ry poliisin pyytämän virka-avun perusteella. Eläimet lähetettiin Ruokavirastoon tutkittavaksi.

Aiemmin aiheesta:

Lieksalaisperheen pihassa toistuvasti vieraillut susi aiheutti monta päivää kestäneen puhelinrumban - "Ei tätä yksinkertaiseksi ole tehty"

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa