Maanantai, 25.5.2020 
Urpo
Maakunta

Liukuportaissa roikkunut pikkulapsi putosi Ison Myyn toisesta kerroksesta alas

  • Matti Siippainen
  • Minna Raitavuo
Isossa Myyssä on kahdet liukuportaat. Onnettomuus tapahtui näissä liukuportaissa, jotka ovat pääkäytävän Siltakadun puoleisessa päässä. Isossa Myyssä on kahdet liukuportaat. Onnettomuus tapahtui näissä liukuportaissa, jotka ovat pääkäytävän Siltakadun puoleisessa päässä.

Pieni lapsi putosi kauppakeskus Ison Myyn toisesta kerroksesta alas perjantaina kello 12.20:n aikaan.

4-5-vuotias lapsi oli ollut perheensä kanssa katutason käytävällä, kun hän oli lähtenyt omille teille, kiivennyt liukuportaiden ulkopuolelle ja roikkunut kaiteessa ylös asti. Ylhäällä ote lipesi ja hän putosi alas katutasolle.

Ulkopuolinen henkilö oli seurannut alhaalla vaarallista nousua, ja hän ehti ottaa putoavaa lasta vastaan ja sai pehmennettyä alastuloa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ambulanssi oli paikalla kymmenessä minuutissa, ja lapsi toimitettiin keskussairaalaan. Tietoa siitä, miten pahasti lapsi loukkaantui, ei ole kerrottu.

Kauppakeskuksen pääkäytävällä on kahdet liukuportaat, ja tapaus sattui Siltakadun päädyssä.

Ison Myyn toimitusjohtaja Anne Valjus kertoo, että lapsen kiipeäminen liukuportaiden ulkopuolelle ja nousu ylös tallentui valvontakameroihin.

Valjuksen mukaan Ison Myyn liukuportaissa ei ole aikaisemmin tapahtunut vastaavia tapauksia. Hän sanoo, että kauppakeskuksessa selvitetään, miten lapsen onnistui päästä roikkumaan portaiden ulkopuolelle ja miten tällainen voidaan estää tulevaisuudessa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa