Lauantai, 25.1.2020 
Pauli, Paavo, Paul
Maakunta

Pohjois-Karjala rohmusi Savo-Karjalan vaalipiirin 15 paikasta enemmistön - uusina eduskuntaan nousivat Eskelinen, Wihonen, Antikainen ja Huttunen

  • Jani Leinonen, Anni Kuittinen
Jussi Wihonen (ps.) on yksi uusista Savo-Karjalan kansanedustajista. Jussi Wihonen (ps.) on yksi uusista Savo-Karjalan kansanedustajista.

Savo-Karjalan vaalipiirin kansanedustajien nimet ovat selvillä. Koko vaalipiirin 15 kansanedustajasta pohjoiskarjalaisia on alkavalla vaalikaudella peräti kahdeksan.

Paikkajako Savo-Karjalassa menee menossa puolueittain seuraavasti: keskusta 4, SDP 3, perussuomalaiset 3, kokoomus 2, vihreät 1, kristillisdemokraatit 1 ja vasemmistoliitto 1.

Pohjoiskarjalaisista eduskuntaan pääsevät SDP:stä Merja Mäkisalo-Ropponen ja Seppo Eskelinen, keskustasta Anu VehviläinenHannu Hoskonen ja Hanna Huttunen, vihreistä Krista Mikkonen sekä perussuomalaista Sanna Antikainen ja Jussi Wihonen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Uusia pohjoiskarjalaisista kansanedustajista ovat joensuulaiset Eskelinen ja Wihonen sekä outokumpulaiset Antikainen ja Huttunen. Jatkavista kansaedustajista Mäkisalo-Ropponen, Vehviläinen ja Mikkonen ovat joensuulaisia ja Hoskonen ilomantsilainen.

Pohjoissavolaisista eduskuntaan valittiin Hannakaisa Heikkinen (kesk.), Marko Kilpi (kok.), Sari Essayah (kd.), Matti Semi (vas.), Markku Eestilä (kok.) ja Minna Reijonen (ps.) ja Timo Suhonen (sd.).

Karjalaisen tulospalveluun pääset täältä.

imgpshmobilesave

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa