Lauantai, 6.6.2020 
Kyösti, Kustaa, Kustavi
Maakunta

Hannu Hoskonen jännitti kotona perheensä parissa - valittiin eduskuntaan jo neljännelle kaudelle

  • Helena Romppanen

Keskustan kansanedustaja Hannu Hoskonen valittiin sunnuntaina jo neljännelle kaudelleen eduskuntaan. Hän jännitti sunnuntaina vaalin tulosta kotonaan Hutunniemessä pelkästään perheensä kanssa.

Vaikka jo noin 3 200 ennakkoäänen potti tiesi hyviä menestysmahdollisuuksia, jännittäminen ei hellittänyt ennen kuin illan viime hetkillä.

Kolmantena keskustan sisään menijöistä ollut Hoskonen jännitti erityisesti miten Kuopion miehen, varasijoilla tuolloin olleen lääkäri Antti Kivelän äänisaalis kehittyy.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Jos on oikein raju nousu, vielä voi tulla muutoksia listaan, hän totesi.

Lopulta Hoskonen nousi keskustan listalla kuitenkin toiseksi Anu Vehviläisen jälkeen ja meni kirkkaasti läpi 4 871 äänellä.

Vaalivalvojaisissa Hoskosen tulosta jännitti ja vahtasi eri viestimistä tulosta koko suku: vaimo Soile, poika Kimmo, miniä Anna, tytär Kaarina Karhapää, vävy Janne Karhapää sekä heidän lapsensa Helmi ja Hannes, joka ainoana joukosta ei jännittänyt mitään vaan veteli sikeitä vaunuissa. Myös Hoskosen sisko Marja-Leena Kuivalainenkin oli saapunut paikalle.

Hoskonen luonnehtii kulunutta nelivuotiskautta todella työteliääksi ja myös vaalikampanja veti miehestä mehuja, sillä hän kiersi todella ahkerasti ympäri Karjalaa ja Savoa.

- Vaalikampanja jäi vähän lyhyeksi, mutta sain todella hyvän kampanjan aikaiseksi, mistä kiitän kaikkia osallisia, hän sanoo.

- Ihmiset ottivat todella innokkaasti yhteyttä vaalikiertueen aikana, tulivat juttelemaan ja jatkuvasti tuli puheluita ja sähköposteja hirmuiset määrät päivittäin.

Hoskonen näkee keskustan vaalituloksen menneen suunnilleen gallupeissa ennakoidun mukaan, ja tähänkin vaalitulokseen täytyy olla tyytyväinen.

- Hieman vain ihmetyttää, miksei ihmiset ole sen paremmin palkinneet keskustan työtä työllisyyden nousun eteen.

- Joka ainoa Pohjois-Karjalan keskustalainen ehdokas teki todella kovan kampanjan.

Perussuomalaisten vaalituloksesta hän toteaa, että nousu oli tiedossa ja näkyi, mutta mitään jytkyä ei tullut.

- En sitä tosin pelännytkään.

Hannu Hoskonen oli kansanedustajana vuodet 2003-2011. Vuoden 2011 vaaleissa hän putosi eduskunnasta, mutta teki paluun eduskuntaan vuonna 2015 noin 6 400 äänellä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa