Maanantai, 17.6.2019 
Urho
Maakunta

Joensuussa syyskuussa järjestettävän Silva-metsänäyttelyn paikkamyynti jo hyvässä vauhdissa

  • Liisa Yli-Ketola
  • Minna Raitavuo
Silva-metsänäyttelyn teemana on tänä vuonna Metsä vastaa huomiseen. Pääsymaksuton tapahtuma tavoittelee erityisesti opiskelijoita ja nuoria aikuisia. Silva-metsänäyttelyn teemana on tänä vuonna Metsä vastaa huomiseen. Pääsymaksuton tapahtuma tavoittelee erityisesti opiskelijoita ja nuoria aikuisia.

Joensuussa 6.-7. syyskuuta pidettävän Silva-metsänäyttelyn paikkamyynti on lähtenyt hyvään vauhtiin. Näyttelyn johtaja Anu Pesonen iloitsee, että edellisen kerran vuonna 2017 pidetty tapahtuma sujui niin hyvin, että nyt paikkamyynti on suorastaan etuajassa.

- Jälleen luvassa on koneuutuuksien esittelyä sekä ammattilaisille että tavallisille kuluttajille, Pesonen sanoo.

Tapahtuman liikevaihto on 160 000 euroa, mikä on saman verran kuin pari vuotta sitten. Myös tukijat eli Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Joensuun kaupunki, Business Joensuu ja Pohjois-Karjalan Maataloussäätiö ovat entisellään.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Jatkamme sillä linjalla, että kävijöille tapahtuma pidetään pääsymaksuttomana. Tavoittelemme erityisesti opiskelijoita ja nuoria aikuisia, joille metsä tarjoaa paljon mahdollisuuksia opiskelu- ja työpaikkoina. Tällä kertaa luvassa on myös nuorisopaneeli, jossa pääsee äänestämään tärkeistä metsäkysymyksistä.

Pesonen sanoo, että luonnollisesti mukana on paljon asiaa pelloista ja metsistä hiilinieluina. Tavoitteena on herätellä monipuolista keskustelua ja tarjota viihtymistä Joensuun Laulurinteen maisemassa.

Viimeksi kävijämääräksi arvioitiin noin 26 000 ihmistä. Silloinen Metsä kutsuu huomiseen -teema vaihtuu tänä vuonna Metsä vastaa huomiseen -lauseeksi. Myös perinteinen Sadonkorjuutapahtuma rakentuu Silvaan aivan sisäänkäynnin läheisyyteen.

Silva-metsänäyttelyn järjestävät ProAgria Pohjois-Karjala ja Suomen Metsäkeskus.

Arkistosta-Silva-lauantai-01Karjalainen20190415 Silva-näyttely on perinteisesti vetänyt paljon lapsiperheitä metsäkoneiden pariin. Kuva on kahden vuoden takaa, jolloin Leo-poika pääsi ison koneen hyttiin.

Arkistosta-Silva-lauantai-10Karjalainen20190415 Myös eläimet ja perinnenäytökset ovat kuuluneet metsänäyttelyiden ohjelmaan.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa