Maanantai, 19.8.2019 
Mauno, Maunu
Maakunta

Lintuvisan viimeisen kierroksen lintu tunnettiin hyvin - suuren suosion kerännyt visa järjestetään myös ensi keväänä

  • Kimmo Nevalainen
  • Hannu Kauhanen
Lintuvisan viimeisen kierroksen lintu oli räystäspääsky. Lintuvisan viimeisen kierroksen lintu oli räystäspääsky.

Karjalaisen vuoden 2019 Lintuvisa päättyi viimeisellä kierroksella kuvaan räystäspääskystä.

Vaikka mustavalkoinen lintu olikin painanut päänsä siiven suojaan niin, ettei se näkynyt kokonaan, määritys ei tuottanut suurta vaikeutta. Räystäspääskyksi linnun määrittää siitä, että pyrstön lovi paljon pienempi kuin haarapääskyllä. Kirjosieppokoiraalla näkyisi otsassa valkoinen laikku.

Vastauksia tuli kaiken kaikkiaan 874, joista korttivastauksia oli 36. Oikeita vastauksia oli 754.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kirjosieppoa ehdotti 39 vastaajaa, haarapääskyä 36 vastaaja ja törmäpääskyä 17. Hajaehdotuksia tuli lisäksi kuudelle eri lajille.

Kokonaiskilpailussa kaikki kuusi lajia oikein sai 76 vastaajaa. Määrää voi pitää Lintuvisalle tavanomaisena. Kilpailuvoittona olleen kiikarin voitti Heikki Vatanen Tuupovaarasta.

Viimeisen kierroksen kirjapalkinnon voitti Sirpa Laakkonen Kontiolahdesta. Viimeisen kierroksen kunniaksi arvottiin kaksi ylimääräistä lintupönttöä. Pöntöt menivät tällä kertaa Maija Pietariselle Liperiin, Tapio Sivoselle Joensuuhun, Mirja Martikaiselle Mätäsvaaraan ja Eila Tauriaiselle Lehmoon.

Onnea kaikille voittajille!

Lintuvisa järjestettiin nyt 11. kerran. Suosio säilyi erittäin korkeana, kun kuuden kierroksen vastausten keskiarvo oli huima 975. Ensimmäisen kierroksen vastausten määrä, 1048, oli koko kilpailun historian korkein.

Niinpä Lintuvisa on tarkoitus järjestää jälleen ensi vuonna, kun kevät alkaa näyttää merkkejään.

Siihen asti: tunnistelemisiin!

Posti, netti ja Lintuvisa

Lintuvisassa oli tänä keväänä yksi jännityksen yli muiden aihe: kuinka kortit ennättävät perille, kun Posti huononsi jakeluaan. Muutama kortti-ihminen otti asian tiimoilta yhteyttäkin. Asia huoletti meitä järjestäjiäkin, mutta ainakin tänä keväänä kaikki sujui pääosin mallikkaasti.

Arvonnat suoritettiin perjantaisin, jolloin posti saattoi vielä tuoda pari korttia. Valtaosa tuli keskiviikkoisin ja torstaisin, joten jatketaan näillä linjoilla ensi keväänäkin.

Netti on muuttanut Lintuvisan luonnetta, koska bitteinä lintukuvia riittää. Kuvia saa toki vertailla. En suosittele varastamaan Lintuvisan kuvaa Karjalaisen sivulta ja laittamaan Facebookin linturyhmään kysymyksellä, olisiko tämä sitruunavästäräkki. Näin tänä keväänä tapahtui.

Paitsi, että tuollainen on tekijänoikeusrikkomus, se johtaa myös hylkäämiseen koko visasta.

Lintuvisa on leikkimielinen kilpailu, jota kenenkään ei kannata ottaa liian tosissaan.

Visa oli tänä vuonna edelleen voimissaan. Te visailijat tämän kilpailun teette. Kiitos kaikille ja mukavia lintuhavaintoja!

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa