play

Nuori sairaanhoitaja ryhtyi munkiksi: "Jätin työni ja asuntoni ja tulin luostariin vappuna 2012"

Laatokan aarteita on tuotu aikoinaan 40 kuorma-autokuormallista Heinävedelle. Aineiston kuvaaminen uuteen tietokantaan tulee olemaan valtava urakka Isä Nasarille ja muille.

Laatokan aarteita on tuotu aikoinaan 40 kuorma-autokuormallista Heinävedelle. Aineiston kuvaaminen uuteen tietokantaan tulee olemaan valtava urakka Isä Nasarille ja muille. Kuva: Aake Roininen

Soili Porokka

Tšekkiläisen Myyrä-hahmon seikkailuja, Tanhupallon kanssa yhteiskuvia kirjamessuilla, hassuttelufilttereitä, itseironisia huoltoaseman kahvi ja munkki -kylttejä ja munkki-sanalla veistelyä. Hyvä ystävä on mieletön munkki – tai mieletön munkki voi olla hyvä ystävä! Tai Missä munkki, siellä onni.
– Käytän yleensä huumorin hyödykseni, jos tilaisuus tulee, nauraa Instagramiin postaileva Valamon luostarin munkki Isä Nasari, 33.
– Kun tulin luostariin, minulle sanottiin, että ota mukaan kärsivällisyyttä, kärsivällisyyttä, kärsivällisyyttä ja vielä rekkakuormallinen huumorintajua. Ilman sitä ei luostarissa pärjäisi, hän sanoo.
Kun joku ihmettelee somettavaa munkkia – ja ylipäätään munkkia, jolla on puhelin, Nasarilla on tapana kysyä, minkä elokuvan kysyjä on viimeksi katsonut.
– Emme ole enää keskiajalla, hän naurahtaa.
Hän ei taivu muottiin, koska hän ei näe muottia, johon pitäisi taipua.
– Munkki ei ole ammatti vaan siviilisääty. Sana munkki tulee sanasta ’monos’, yksinäinen. En ole mennyt naimisiin vaan halunnut munkiksi. Jos kaikkien munkkien pitäisi olla samanlaisia, samalla logiikalla kaikkien vaimojen tai aviomiesten pitäisi olla samanlaisia.