Lauantai, 6.6.2020 
Kyösti, Kustaa, Kustavi
Maakunta

Poliiseja paennut suistui Kuutostieltä – jäi auton alle puristuksiin jaloistaan ja loukkaantui vakavasti  

  • Aaro Virolainen

Poliiseja paennut mies loukkaantui vakavasti suistuttuaan Kuutostieltä Juuassa lähellä Tuopanjoentien risteystä. Onnettomuus sattui sunnuntaina aamulla kello 9.15.

Joensuun suuntaan edennyt auto suistui kaistan yli vasemmalle ja pyörähti katolleen. Kuljettaja lensi autosta ulos ja jäi jaloistaan puristuksiin auton alle.

Pelastuslaitoksen mukaan auton nostoa vaikeutti suoperäinen maasto. Kun vakavasti loukkaantunut kuljettaja saatiin irrotettua, hänet vietiin ambulanssilla sairaalaan Joensuuhun. 

Poliisi ei tuoreeltaan pystynyt varmistamaan hänen henkilöllisyyttään. Ainakin jossain vaiheessa mies kuitenkin oli tajuissaan.

 

Tilanne sai alkunsa ennen aamukahdeksaa, kun poliisille ilmoitettiin, että päihtyneeltä vaikuttanut henkilö meni autoon Nurmeksessa.

Kun poliisipartio havaitsi auton Kuutostiellä, kuljettaja lähti pakoon niin nopeasti, että poliisi menetti näköyhteyden autoon, toteaa rikoskomisario Kimmo Wetterstrand.

Poliisit ajoivat eteenpäin, kunnes huomasivat auton ojaan ajettuna. Auton vaurioista päätellen ulosajo oli tapahtunut erittäin suurella nopeudella.

Kuljettaja oli puristuksissa, eikä poliisi nähnyt lähistöllä muita, jotka olisivat voineet olla autossa.

Tapausta tutkitaan ainakin törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Miehen mahdollista päihtymystä ei kyetty toteamaan onnettomuuspaikalla, koska häntä ei voitu puhalluttaa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa