Sunnuntai, 31.5.2020 
Helka, Helga
Maakunta

Pilkkiretkellä karannut Kuura-koira arasteli pintapelastajia Rääkkylässä

  • Aaro Virolainen

Rääkkylän palomiehet auttoivat Kuura-nimisen koiran turvaan vaikeakulkuiselta vesijättömaalta sunnuntaina aamulla. Päivää aiemmin Kuura ja toinen koira olivat päässeet mukaan pilkkiretkelle Jokilammen suunnalle. Retki oli tarkoitettu kivaksi, mutta molemmat koirat saivatkin päähänsä karata.

Karkureista toinen palasi, mutta Kuura jäi omille teilleen. Koiraa jäätiin etsimään ja sen ulina kuultiinkin illalla tai yöllä pienestä saaresta Piimäjoelta. Saareen ei päästy, eikä koira tullut sieltä.

Koira ei palannut kotiinsa aamun koittaessakaan, joten omistaja soitti palomiehet apuun kello 6.55. Kuura oli syönyt viimeksi perjantaina, joten ruoka-aika oli.

Palomiehet etenivät vesijättömaalla kolmisensataa metriä, kunnes pääsivät avoveden äärelle. Koira oli edelleen saaressa, jonka ympärillä oli sulaa ehkä 20–30 metriä.

Palomiehet lähtivät avoveteen pelastuslautalla. Kutsuttuna koira tuli aivan rantaan, mutta ei antautunut kiinni otettavaksi.

Sitä houkuteltiin kekseillä ilman tulosta. Paloasemalta kuvaillaan, että tilanne tuntui piinaavalta, kun koira tuli niin lähelle, mutta arasteli liikaa palomiehiä pintapelastuspuvuissaan. Vihaisesti 2,5-vuotias husky ei käyttäytynyt missään vaiheessa, se oli vain pelokas.

Palomiehet katsoivat parhaaksi olla säikyttelemättä koiraa enempää ja päättivät odottaa, että sen emäntä saapuu.

He lainasivat rannasta soutuveneen, jonka kyytiin ottivat emännän. Kun he pääsivät saareen, koira tuli emäntänsä luo heti ja pääsi kotiinsa hyväkuntoisena. Soutuveneen omistajalle pelastuslaitos jätti lapun, että venettä oli lainattu.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa