Tiistai, 13.11.2018 
Ano, Kristian
Maakunta

Wanhan Jokelan ovet uhkaavat sulkeutua

  • Karjalainen
  • Kelle Kurki

Media

Jokelan kiinteistön omistaa Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö.

 

Ravintola Wanha Jokela Joensuun keskustassa uhkaa sulkeutua.

Syynä sulkemispäätökseen on se, että kiinteistössä tehdyn kuntoselvityksen mukaan ravintolakiinteistössä pitäisi tehdä mittavia kantavien rakenteiden kunnostustöitä. Kuntoselvityksen mukaan Jokela ei enää täytä turvallisuus- ja terveellisyysmääräyksiä.

Kiinteistön omistaja Karjalaisen kulttuurin edistämissäätiö ei aio ravintolatiloja kunnostaa. Myöskään ravintoloitsija Wanha kuppila oy ei aio esitettyjä kunnostustöitä tehdä.

- Ne kuuluvat kiinteistön omistajalle eivätkä vuokralaiselle, sanoo Anita Latola.

Kiinteistössä kuntoselvityksen tehneen Joensuun Juva oy:n mukaan ravintolan keittiön ja ruokasalin välikattoa pitää tukea lisätuilla, muun muassa pilareilla ja palkeilla.

- Tuenta vaikuttaa tilojen käyttöön ja se on tehtävä ennen talven tuloa, todetaan lausunnossa.

Käytännössä ravintola pitäisi töiden ajaksi sulkea. Ja jos kunnostustöitä ei tehdä, on vilautettu jopa käyttökieltoa tiloille.

Joensuun rakennusvalvonta, joka tilasi KKES:lta Jokelan kuntoselvityksen, ei vielä ole selvitystä vielä saanut. Rakennustarkastaja Jouni Hyttinen sanoo, että kiinteistön kohtalosta päätetään vasta sen jälkeen kun raportti on saatu. Mahdollista tilojen käyttökiellosta Hyttinen suostuu tässä vaiheessa sanomaan vain, että ”käyttökielto on viimeinen toimenpide viranomaisen pakissa”.

Karjalaisen kulttuurin edistämissäätiö peri kiinteistön kolme vuotta sitten. Ravintolakiinteistöstä sillä on Wanha kuppila oy:n kanssa vuokrasopimus, joka päättyy ensi vuoden lopussa.

Tiedotteessaan KKES toteaa, että ”vuokrasopimusta ei tulla missään tapauksessa jatkamaan määräajan päättymisen jälkeen”.

 

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa