Maanantai, 23.9.2019 
Minja, Miisa, Mielikki
Maakunta TILAAJILLE 

"He sanoivat, että saatte 5 000 euroa, jos palaatte vapaaehtoisesti" – somalialaiset Yusuf ja Hassan kieltäytyivät tarjouksesta, jäivät laittomasti kadulle ja haluavat ulkoiluttaa vanhuksia

  • Aaro Virolainen, Anni Kuittinen
  • Juha Inkinen
Paperittomat Yusuf (vas.) ja Hassan toivovat saavansa töitä tai vapaaehtoistöitä luotettavaksi tiedetyltä taholta. Miesten nimet on muutettu. Paperittomat Yusuf (vas.) ja Hassan toivovat saavansa töitä tai vapaaehtoistöitä luotettavaksi tiedetyltä taholta. Miesten nimet on muutettu.

Siun soten sosiaalihuollossa työskentelevä Antti Pottonen arvelee, että Joensuussa oleskelee joitakin kymmeniä paperittomia.

Useille ilman oleskelulupaa jääneille on ilmoitettu vastaanottopalvelun päättymisestä Paiholassa. Näin tehdään, jos poliisi ei pysty käännyttämään maasta. Ilmoituksen saatuaan asukas voi palata vapaaehtoisesti kotimaahansa tai poistua vastaanottokeskuksesta 30 päivän kuluessa, kuten poistui huhtikuussa kymmenen ja toukokuussa toistaiseksi kahdeksan ihmistä. Lähes kaikilla on ollut paikka minne mennä. Useimmat ovat lähteneet tuttavien luokse Helsingin seudulle.

Tutustu 5e viisi viikkoa Lue juttu hintaan 0,95 eur

Voit lukea tämän artikkelin, jos olet Karjalaisen tilaaja.


  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa