Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho
Maakunta

Act Now! toi maailman Areenaan

  • Karjalainen
  • Karjalainen

Media

Act Now! toi Joensuun Areenaan osallistujia ympäri maailmaa. Kalle Kurki

Kansainvälisen ENO-verkkokoulun Joensuun Act now -konferenssiin tapahtumaan osallistui torstaina järjestäjien mukaan lähes 5 000 henkeä, joista suuri osa pohjoiskarjalaisia koululaisia ja opettajia. Ulkomaalaisia oli mukana noin 500.

Nuoret esittelevät pieniä ja suuria metsätekoja.

Iranin koululaiset ovat keksineet toimia metsien puolesta farkkujen avulla. Teheranilainen Anais Karapetian kertoi, että he aikovat käyttää käytettyjä farkkuja lyijykynien valmistukseen. Näin säästyvät puut.

Kierrätyksestä kertoivat myös slovenialaisesta Polhov Gradecista tulleet oppilaat. He opettivat tekemään uusiopaperista kirjankansia ja kirjekuoria ja koristelivat ne värikkäillä syksyn lehdillä.

- Slovenian pinta-alasta 60 prosenttia on metsää. Ne ovat tärkeä osa veden ja hiilen kiertokulkua, ja ne tarjoavat elintärkeän ympäristön eläimille. Maassamme lintuharrastajat ovat tiukkoja luonnonsuojelijoita, kertoi Ilinska Kucler.

Kucler sanoi, että heidän koulunsa on ollut mukana ENO-verkkokoulussa jo neljä vuotta, ja Joensuusta he tulivat hakemaan uutta tietoa siitä, miten muualla suojellaan metsiä.

Yleisölle avoin Act now -tapahtuma jatkuu tänään Joensuun areenassa.

 

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa