Tiistai, 10.12.2019 
Jutta
Maakunta

Kaleva: Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson linjaa, että tällä hallituskaudella vankiloita ei suljeta - Pyhäselkä ja Juuka saavat ainakin neljän vuoden rauhan

  • Olli Sorjonen
  • Juha Inkinen

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (rkp) muistuttaa Kalevan haastattelussa, että vankilaverkoston kehittämistyö ei voi johtaa toimipisteiden sulkemiseen tällä hallituskaudella, koska hallitusohjelmassa on näin linjattu.

Henriksson aikoo Kalevan mukaan perehtyä kesän aikana vankilaverkoston kehittämissuunnitelmiin. Henriksson ei kommentoi Rikosseuraamuslaitoksen suunnitelmien yksityiskohtia ennen kuin on perehtynyt niihin tarkemmin.

Lännen Media kertoi tiistaina, että Rikosseuraamuslaitos (Rise) haluaa keskittää vankilat suuriin kaupunkeihin ja tulevaisuuden kasvukeskuksiin. Si­jain­ti­paik­ko­ja oli­si­vat pää­kau­pun­ki­seu­tu, Tur­ku, Tam­pe­re, Jy­väs­ky­lä, Kuo­pio, Ou­lu, Vaa­sa ja Hä­meen­lin­na.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vankiloiden määrä vähenisi 26:sta 23:een.

Henriksson muistuttaa Kalevan haastattelussa, että hallitusohjelmassa mukaan vankilaverkostoa kehitetään, mutta niin, että nykyiset toimipisteet turvataan samalla.

– Se on tavoite tälle hallituskaudelle ja siitä pidetään kiinni. Olen ehtinyt viettää vain yhden vajaan työpäivän ministeriössä oikeusministeriönä. Viestini tässä asiassa onkin nyt, että ottakaa nyt rauhallisesti.

Lännen Media: Rikosseuraamuslaitos haluaa keskittää vankilat kasvukeskuksiin - Pyhäselän vankila suljettaisiin

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa