Torstai, 21.11.2019 
Hilma
Maakunta

Pohjois-Karjalaan tuulivaroitus juhannuspäivän illaksi – lyhyitä sähkökatkoja ja teille kaatuneita puita

  • Juho Lintula
Sähköt saattavat jälleen katkeilla Pohjois-Karjalassa. Sähköt saattavat jälleen katkeilla Pohjois-Karjalassa.

Ilmatieteen laitos varoitti voimakkaasta tuulesta Pohjois-Karjalan alueella juhannuspäivän loppuillan aikana. Pelastuslaitoksella onkin ollut useita vahingontorjuntatehtäviä maakunnassa.

Ilmatieteen laitoksen mukaan länsituuli on voimakasta, ja tuulen nopeus puuskissa voi nousta 15 metriin sekunnissa. Kello 20.28 annettu tuulivaroitus oli voimassa kello 23:een saakka.

– Yksittäisiä kaatuneita puita laajalla alueella ja lyhyitä sähkökatkoja, Ilmatieteen laitos kuvaili mahdollisia seurauksia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pohjois-Karjalan pelastuslaitokselle oli kello 20.40 ilmoitettu edellisen tunnin aikana kaatuneista tai kaatumassa olevista puista Joensuussa, Rääkkylässä, Ilomantsissa ja Lieksassa.

Enossa voimakas tuuli kaatoi puita useammalle eri tielle ja myös rautatielle, Pohjois-Karjalan pelastuslaitos kertoi lauantai-iltana puoli yhdentoista jälkeen.

Pohjois-Karjalan Sähkön verkkoalueella sähköt olivat kello 23.30 poikki enää noin 150 asiakkaalta, kun aiemmin illalla vailla sähköä oli PKS:n alueella enimmillään noin 600 taloutta.

Uutista päivitetty 22.6. klo 23.30: Sähkökatkojen tilanne ja tieto Enossa kaatuneista puista.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa