play

Rajavartiostossa vaihtuu kerralla kolme johtajaa

Eversti Olli Lampisesta (kuvassa oikealla) tulee Pohjois-Karjalan rajavartioston komentaja vuoden alussa.

Eversti Olli Lampisesta (kuvassa oikealla) tulee Pohjois-Karjalan rajavartioston komentaja vuoden alussa. Kuva: Marko Puumalainen

Karjalainen

Eversti Olli Lampisesta (s.1966) tulee Pohjois-Karjalan rajavartioston komentaja vuoden alussa, kun nykyinen komentaja, eversti Tero Kaakinen siirtyy Kaakkois-Suomen rajavartioston komentajaksi.
Lampinen tulee Pohjois-Karjalaan Rajavartiolaitoksen esikunnan raja- ja meriosaston rajatarkastusyksikön päällikön tehtävistä.
Hän on aiemmin toiminut muun muassa sisäasianministeriön valmiuskoordinaattorina, Rajavartiolaitoksen esikunnan talous- ja suunnitteluyksikön päällikkönä sekä Pohjois-Karjalan rajavartioston apulaiskomentajana.
Rajavartioston apulaiskomentajaksi tulee vuodenvaihteessa everstiluutnantti Hannu Tervo (s.1968).
Tervo siirtyy Pohjois-Karjalaan Rajavartiolaitoksen esikunnan raja- ja meriosaston rajavalvonta- ja valmiusyksikön päällikön tehtävästä. Lisäksi hän on palvellut Kainuun ja Lapin rajavartiostoissa eri tehtävissä.
Rajavartioston nykyinen apulaiskomentaja, everstiluutnantti Mikko Karkia siirtyy reserviin.
Lieksan rajavartioaseman päälliköksi tulee vuoden alussa kapteeni Markku Hassinen Pohjois-Karjalan rajavartioston esikunnasta.
Hassinen on toiminut rajavartioston koulutusupseerina vuodesta 2007. Sitä ennen hän työskenteli Rajajääkärikomppaniassa Onttolassa sekä rajavartioasemilla Pohjois-Karjalan alueella.
Lieksan rajavartioaseman nykyinen päällikkö, kapteeni Juha Karhinen siirtyy reserviin.