Torstai, 28.5.2020 
Alma
Maakunta TILAAJILLE

Rautatiehistoriaa jäi paljon rajan taakse – Pohjois-Karjalasta löytyy myös harvinaisia helmiä

  • Lotta Loikkanen
  • Pohjois-Karjalan museo
Viipurin ensimmäinen asemarakennus valmistui samaan aikaan vuonna 1870 avatun Riihimäki¬¬¬¬¬—Pietari-rataosuuden kanssa. Vanhanaikaisena pidetty rakennus korvattiin vuonna 1913. Uuden aseman suunnitteli Herman Gasellius, ja se muistutti tyyliltään Helsingin rautatieasemaa. Gaselliuksen suunnittelema asema tuhoitui lähes kokonaan jatkosodassa. Viipurin ensimmäinen asemarakennus valmistui samaan aikaan vuonna 1870 avatun Riihimäki¬¬¬¬¬—Pietari-rataosuuden kanssa. Vanhanaikaisena pidetty rakennus korvattiin vuonna 1913. Uuden aseman suunnitteli Herman Gasellius, ja se muistutti tyyliltään Helsingin rautatieasemaa. Gaselliuksen suunnittelema asema tuhoitui lähes kokonaan jatkosodassa.

Aikojen saatossa rautatierakennuksia on purettu, siirretty ja osa on tuhoutunut, mutta silti niitä on osattu myös säilyttää.

Karjalan luovutuksen yhteydessä rajan taakse jäi runsaasti rautatieverkostoa asemineen. Myös asemarakennusten piirustukset jouduttiin luovuttamaan. Joitakin kuvia on säilynyt niin kuin tässä jutussa olevat Pohjois-Karjalan museon kokoelmiin kuuluvat kuvat. 

Haluatko lukea koko artikkelin?


Tutustu 5e viisi viikkoa
Digi ja Kaiku 9,95e 1kk

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu sisään tästä