Tiistai, 17.9.2019 
Aila, Aili
Maakunta TILAAJILLE

Rautatiehistoriaa jäi paljon rajan taakse – Pohjois-Karjalasta löytyy myös harvinaisia helmiä

  • Lotta Loikkanen
  • Pohjois-Karjalan museo
Viipurin ensimmäinen asemarakennus valmistui samaan aikaan vuonna 1870 avatun Riihimäki¬¬¬¬¬—Pietari-rataosuuden kanssa. Vanhanaikaisena pidetty rakennus korvattiin vuonna 1913. Uuden aseman suunnitteli Herman Gasellius, ja se muistutti tyyliltään Helsingin rautatieasemaa. Gaselliuksen suunnittelema asema tuhoitui lähes kokonaan jatkosodassa. Viipurin ensimmäinen asemarakennus valmistui samaan aikaan vuonna 1870 avatun Riihimäki¬¬¬¬¬—Pietari-rataosuuden kanssa. Vanhanaikaisena pidetty rakennus korvattiin vuonna 1913. Uuden aseman suunnitteli Herman Gasellius, ja se muistutti tyyliltään Helsingin rautatieasemaa. Gaselliuksen suunnittelema asema tuhoitui lähes kokonaan jatkosodassa.

Aikojen saatossa rautatierakennuksia on purettu, siirretty ja osa on tuhoutunut, mutta silti niitä on osattu myös säilyttää.

Karjalan luovutuksen yhteydessä rajan taakse jäi runsaasti rautatieverkostoa asemineen. Myös asemarakennusten piirustukset jouduttiin luovuttamaan. Joitakin kuvia on säilynyt niin kuin tässä jutussa olevat Pohjois-Karjalan museon kokoelmiin kuuluvat kuvat. 

Tutustu 5e viisi viikkoa Lue juttu hintaan 0,95 eur

Voit lukea tämän artikkelin, jos olet Karjalaisen tilaaja.


  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa