Keskiviikko, 5.8.2020 
Salme, Sanelma
Maakunta

Kuolleesta nuoresta kirjoitettu somessa halventavasti, Ankkuriryhmä pyytää nuoria lopettamaan

  • Anni Rodriguez
Kuvituskuva Kuvituskuva

Joensuun poliisin Ankkuriryhmän erikoisnuorisotyöntekijä Jarkko Riikonen kirjoittaa olevansa huolissaan nuorten kirjoituksista sosiaalisessa mediassa.

Riikonen tuo Itä-Suomen poliisin Facebook-sivulla julkaistussa kirjoituksessa julkisuuteen sen, että edesmenneestä nuoresta on kirjoitettu halventavasti.

Ankkuriryhmän tietoon on tullut, että nuoret ovat kirjoittaneet netissä halventavassa ja naureskelevassa sävyssä kuolleesta nuoresta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Toivoisin kaikesta sydämestäni, että jokainen tällaiseen kirjoitteluun osallistunut, naureskellut ja/tai peukuttanut menisi itseensä ja pohtisi syvästi motiivejaan näin toimia. Ei kirjoittelu enää häneen satu, mutta tällainen kirjoittelu loukkaa syvästi hänen muistoaan ja rakkaita ihmisiään. Kyseessä on suuri suru ja tragedia, joka koskee alaikäistä nuorta, ei jokin satunnainen hauska läppä. Empatia on kyky joka ihmisten varttuessa yleensä kasvaa, mutta sitä tuntemattomille vinkki: ajattelepa omalle kohdallesi, Jarkko Riikonen kirjoittaa.

Hän vertaa nykytilannetta omaan nuoruuteensa, jolloin hänen kokemuksensa mukaan "ihan kaikkea ei kehdannut sanoa ääneen."

- Kas perhana, tullaan 2000-luvulle ja sosiaalisen median ihmeelliseen maailmaan. Mihin hävisivät ihan tolkullistenkin ihmisten moraaliset pidäkkeet kirjoittaa toisista ihmisistä mitä sattuu? Keskustelupalstat ja some täyttyy toinen toistaan vastenmielisimmillä kommenteilla kanssakulkijoista, elävistä ja myös poismenneistä, Riikonen harmittelee.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi