Torstai, 28.5.2020 
Alma
Maakunta

17-vuotias vangittiin epäiltynä ryöstöstä - varasti lastensuojeluyksiköstä pakettiauton ja pakeni poliisin takaa-ajamana Lieksasta Rautavaaralle

  • Anni Rodriguez

Lieksan kaupungin alueella olevassa lastensuojeluyksikössä tapahtui ryöstö sunnuntain ja maanantain välisenä yönä, poliisi tiedottaa. Käräjäoikeus on tänään vanginnut 17-vuotiaan nuoren miehen epäiltynä todennäköisin syin rikoksesta.

Poliisi sai maanantaiyönä hieman ennen kello yhtä ilmoituksen, jonka mukaan lastensuojelyksikössä oli tapahtunut ryöstö, jonka päätteeksi epäilty oli poistunut lastensuojelyksikön pakettiautolla.

Pakettiauto tulikin poliisipartiota vastaan valtatie 73:lla Viekin kylän kohdalla, kun tämä oli matkalla kohteeseen. Partio kääntyi ajoneuvon perään ja yritti pysäyttää sitä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pakettiauton kuljettaja, 17-vuotias Joensuussa kirjoilla oleva nuori mies lähti kuitenkin vain kiihdyttämään. Takaa-ajo eteni Viekistä Nurmekseen ja Nurmeksesta edelleen kohti Kuopiota. Enimmillään nuori mies ajoi pakettiautolla 150 kilometrin tuntinopeutta.

Lopulta hän pysäytti auton Rautavaaralla Hankamäen kohdalla. Poliisi otti kuljettajan tuolloin kiinni.

Takaa-ajolle kertyi matkaa reilut 70 kilometriä.

Esitutkinnassa kävi ilmi, että nuori mies ryösti pakettiauton lastensuojeluyksiköstä teräaseella uhkaamalla.

Häntä epäillään törkeästä ryöstöstä ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. 

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on vanginnut miehen tänään. Rikoskomisario Simo Hämäläinen huomauttaa tiedotteessa, että alle 18-vuotiaaseen kohdistunut vangitseminen on erittäin poikkeuksellinen pakkokeino.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa