play

Pohjois-Karjala ja koko Itä-Suomi tukevat Savonlinnaa Euroopan kulttuuripääkaupunkihaussa - "Yleensä pienemmät alueet ovat tukeneet isompaa hakijakaupunkia, mutta nyt se on toisin päin"

Joensuun kulttuurijohtaja Sari Kaasinen (vas.) ja Savonlinnan kulttuuripääkaupunkihaun hankekoordinaattori Anu-Anette Varho ovat iloisia siitä, että haku kokoaa yhteen koko Itä-Suomen kulttuurialan toimijat.

Joensuun kulttuurijohtaja Sari Kaasinen (vas.) ja Savonlinnan kulttuuripääkaupunkihaun hankekoordinaattori Anu-Anette Varho ovat iloisia siitä, että haku kokoaa yhteen koko Itä-Suomen kulttuurialan toimijat. Kuva: Marjut Söder

Sari Vanninen

Euroopan kulttuuripääkaupunkihaku vuodelle 2026 käynnistyi Pohjois-Karjalassa toden teolla tiistaina, kun hanketta ideoitiin ja sitä esiteltiin Pohjois-Karjalan kulttuurialan toimijoille. Hakijakaupunkina on Savonlinna, jota kaikki Itä-Suomen maakunnat ja maakuntaliitot tukevat. Aluetta yhdistävät Suur-Saimaan ja Vuoksen vesistöalueet, jotka jakavat yhteisen historian ja vesistöön pohjautuvan kulttuurin. Alueella asuu lähes 700 000 asukasta.